Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Kormány előtt az MTV tartozása

2003.06.02. 07:32
A Pénzügyminisztérium a kormány elé viszi a Magyar Televízió tartozásainak ügyét azután, hogy az Állami Számvevőszék múlt heti jelentése megállapította: az MTV több esetben megtévesztette az államot - írja a Népszabadság.
Tárgyalások folynak a Magyar Televízió és a Pénzügyminisztérium (PM) között annak a 180, más számítások szerint 310 millió forintnak a sorsáról, amely miatt a köztévében vizsgálódó Állami Számvevőszék feljelentést tett - értesült a Népszabadság.

A köztévé átvilágítását végző számvevők szerint az MTV több esetben megtévesztette az államot. A gyanú szerint előfordult, hogy a támogatásnak csak egy részét fordították a végkielégítések kifizetésekre, a maradékot más célokra használták. Szintén gyakorlat volt, hogy az elbocsátott munkatársakat a járandóságok kifizetése után más formában újra alkalmazták.

A Népszabadság értesülései szerint az MTV két korábbi elnöke a Pénzügyminisztériummal kötött szerződésekben elismerte a tartozásokat, bár azok mértékét vitatták. Szabó László Zsolt 1999-ben 61 millió, Mendreczky Károly 83 millió forint visszafizetésére vállalt kötelezettséget; utóbbi esetben a PM 182 millióra tartott igényt.

A Pénzügyminisztérium a kormány elé viszi az MTV tartozásának az ügyét.