György
16 °C
24 °C

A Szabadság térről Óbudára költözik a köztévé?

2004.06.29. 07:33
Elképzelhető, hogy Szabadság téri székházából egy óbudai új központba költözik a Magyar Televízió. A Népszabadság információi szerint az új székházat húszmilliárd forintból építenék meg. A tervek szerint Luxusszálló lesz a jelenlegi székházból.
Húszmilliárd forintért épülhet fel az MTV új székháza Óbudán. A Népszabadság értesülései szerint egy magánberuházó alakítaná ki a székházat, amelyet bérelne az MTV, ehhez nyújtana garanciákat a kormány.

A tévéközpont kialakítása sürgető, mert az eladósodott MTV még 1999-ben eladta az ÁPV Rt.-nek a Szabadság téri székházat. A tévének 2001 végén - majd módosított határidő alapján tavaly december 31-ig - ki kellett volna költöznie az egykori Tőzsdepalotából.

Az előző ciklusban két kormányhatározat is született arról, hogy az ÁPV Rt. vegye meg az MTV utolsó értékes, óbudai ingatlanát is, és ott építesse fel az MTV új központját. Az eleve tévés bázisnak tervezett székház a Szabadság téri központnál jóval olcsóbban üzemeltethető, a megtakarított pénzből az MTV ki tudja fizetni a bérleti díjat. Elképzelhető az is, hogy társbérlőt fogadnak az épületbe.

Luxusszálló lesz a székházból?

Az ÁPV Rt.-nek azért is fontos lenne az évek óta húzódó ügy lezárása, mert több érdeklődő is van a luxusszállodának kiszemelt Tőzsdepalota iránt.

A projektet kormánymegbízottként a Miniszterelnöki Hivatal távozó főtanácsadója, Kavas István vezényli le. Az elképzelésről a héten tárgyalhat a kormány.

  • Keress a legjobb térképes keresőn eladó ingatlanokat!
  • Keress Budapesten albérletet az Otthontérképes keresővel
  • Térképen a Budapesti eladó ingatlanok. Itt megtalálod Te is amit keresel.