Judit, Xénia
19 °C
34 °C

MTV: lesz MDF-es főigazgató

2003.08.27. 13:30
Hamarosan átrendeződik a Magyar Televízió vezetése. Ragáts Imre tévéelnök a napokban hivatalosan is bejelenti, hogy kiket bíz meg a közszolgálati televízió legfőbb posztjainak ellátásával. Az Index információi szerint az MSZP korábbi MTV-elnökjelöltje a felkínált lehetőség ellenére nem kíván főigazgató lenni, ám az MDF által támogatott Dobos Menyhért a kinevezettek között lesz.
Az előzetes várakozásoknak megfelelően egyetlen alelnöke lesz a közszolgálati televíziónak. A megbízatást Pinke György, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Részvénytársaság korábbi ügyvezető igazgatója kapja.

MDF-es főigazgató

Ragáts Imre, az MTV nyár elején megválasztott elnöke három főigazgatót is kinevez a tévé vezérkarába. Az Index információi szerint az egyik helyre felkért Kósa-Somogyi György, Kiss Péter kancelláriaminiszter bizalmi embere, aki a legutolsó választási fordulóig befutónak számított az MTV elnökválasztásán, nem fogadta el a főigazgatói posztot, mert megítélése szerint neki az alelnöki megbízás járna. Az Indexnek nyilatkozó Kósa-Somogyi György viszont azt állította, hogy őt senki sem kereste meg, és a korábbi sajtótalálgatásokhoz hasonlóan ez hír is alaptalan. Információink szerint viszont főigazgató lesz Dobos Menyhért, akit az MDF támogatott az alelnökségről szóló belső megbeszéléseken. Várhatóan főigazgatóvá nevezik ki Baló Györgyöt, a köztévé jelenlegi kulturális igazgatóját is. Korábban az alelnöki kinevezés várományosai között is számon tartott Rangos Katalin viszont a várakozásokkal ellentétben marad eddigi programigazgatói helyén.

Igazgatócsere

Változások várhatók az igazgatói posztokon is. Úgy tudjuk, a jövőben nem Vadas Mihály látja majd el a szórakoztató és közéleti főszerkesztőségének vezetését, és inog Rudi Zoltán hírigazgatói széke is. Az Index forrásai viszont elképzelhetőnek tartják Szabó-Stein Imre kinevezését. Az RTL Klub korábbi kommunikációs igazgatója elnöki tanácsadóként került a köztévéhez és neve felmerült az alelnökségre esélyesek között is.