A rács mögött Rudi Zoltánnal

2006.09.19. 08:15
Navracsics Tibor, Juhász Ferenc, Török Gábor és a tévéelnök a felső szinten, egy berácsozott szobában vártak a rendőrökre.

A Magyar Televízió elnökének "védőőrizetét" volt kénytelen igénybe venni Navracsics Tibor, a Fidesz és Juhász Ferenc, az MSZP alelnöke. A két politikus a Magyar Televízió esti műsora miatt három órán keresztül nem tudta elhagyni az intézmény épületét. Rudi Zoltán, az intézmény elnöke a két politikussal és Török Gábor politológussal közösen az épület IV. emeleti, vasráccsal is biztosított helyiségébe vonult el.

"Túlélési munkakapcsolat alakult ki közöttünk" - mondta kedd reggel a Nap-kelte stúdiójában Navarcsics Tibor arra a riporteri kérdésre, hogy mit csináltak együtt egy szobában.

"Nagyon szerettünk volna kimenni, és felszólítani az embereket, hogy hagyják ezt abba" - mondta az MSZP alelnöke, aki Navracsics Tibor szerint a Nádor utcát kémlelte az emeleti szoba ablakából. "El vagyok keseredve, hogy a magyar demokrácia sorsa adott esetben ezeknek az embereknek a kezében van" - fogalmazott a szocialista politikus.

"Próbáltuk a helyzetet elemezni, információkat cseréltünk, és azon tanakodtunk, hogy vajon mikor és hogyan juthatunk ki innen. Végül háromnegyed kettőkor sikerült elhagynunk az épületet" - mondta Juhász Ferenc.  • Tippek
  • Biztosítás