Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A rács mögött Rudi Zoltánnal

2006.09.19. 08:15
Navracsics Tibor, Juhász Ferenc, Török Gábor és a tévéelnök a felső szinten, egy berácsozott szobában vártak a rendőrökre.

A Magyar Televízió elnökének "védőőrizetét" volt kénytelen igénybe venni Navracsics Tibor, a Fidesz és Juhász Ferenc, az MSZP alelnöke. A két politikus a Magyar Televízió esti műsora miatt három órán keresztül nem tudta elhagyni az intézmény épületét. Rudi Zoltán, az intézmény elnöke a két politikussal és Török Gábor politológussal közösen az épület IV. emeleti, vasráccsal is biztosított helyiségébe vonult el.

"Túlélési munkakapcsolat alakult ki közöttünk" - mondta kedd reggel a Nap-kelte stúdiójában Navarcsics Tibor arra a riporteri kérdésre, hogy mit csináltak együtt egy szobában.

"Nagyon szerettünk volna kimenni, és felszólítani az embereket, hogy hagyják ezt abba" - mondta az MSZP alelnöke, aki Navracsics Tibor szerint a Nádor utcát kémlelte az emeleti szoba ablakából. "El vagyok keseredve, hogy a magyar demokrácia sorsa adott esetben ezeknek az embereknek a kezében van" - fogalmazott a szocialista politikus.

"Próbáltuk a helyzetet elemezni, információkat cseréltünk, és azon tanakodtunk, hogy vajon mikor és hogyan juthatunk ki innen. Végül háromnegyed kettőkor sikerült elhagynunk az épületet" - mondta Juhász Ferenc.