Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Igazgatódömping az MTV-nél

2003.10.01. 09:15
Kapcsolódó cikkek (1)
Új igazgatói posztok is létrejönnek a Magyar Televízió vezetésében - a személyi változásokat szerdán jelenti be Ragáts Imre a köztévé elnöke. Mint arról az Index elsőként beszámolt, a menedzsment átalakítása augusztus végén kezdődött meg, ám a politikai egyeztetések elhúzódása miatt csak egy hónap múlva zárult le. Az átrendeződés következtében az Index információi szerint megüresedik a hírigazgatói poszt, és szerdán reggel azonnali hatállyal menesztették Merényi Miklós Híradó-főszerkesztőt.
A nyáron bejelentett menedzsmentváltozás érhet véget azzal, hogy az MTV elnöke várhatóan szerdán számos új vezető kinevezését jelenti be.

Kósa Somogyi, Szabó Stein, Dobos jön

Az MTV vezérkarának átrendezése miatt három új igazgatói poszt jön létre, a korábbi bejelentésekkel ellentétben azonban nem lesznek főigazgatók a köztévénél. Létre jön a stratégiai igazgató munkaköre, erre a feladatra - úgy tudjuk -, hogy Kósa Somogyi Györgyöt szemelték ki. Kósa Somogyi sokáig befutónak számított az MTV-elnökválasztáson. Kiss Péter kancelláriaminiszter közvetlen munkatársának megválasztását azonban nem támogatta az SZDSZ, az így kialakult patthelyzetben végül Ragáts kapta a kurátorok voksait. Magasabb szintre került a szórakoztató- és filmfőszerkesztőség is, igazgatóként ezt a feladatot szerdától Szabó Stein Imre, az RTL Klub egykori programigazgatója látja el. Szabó Stein néhány hónappal ezelőtt került az MTV-hez főtanácsadóként.

Igazgatói széket kap az MDF által támogatott Dobos Menyhért is, akit korábban alelnöki esélyesként is emlegettek. Dobos az új közéleti igazgatóság élén vezetheti majd többek között a fennhatósága alá kerülő nemzetiségi és regionális műsorokat.

Rudi és Merényi megy, de marad

Az Index információi szerint Ragáts bejelenti azt is, hogy október elsejétől megüresedik a köztévé hírigazgatói posztja, Rudi Zoltán pedig a szintén új aktuális műsorok igazgatója címet kapja.

Úgy tudjuk, mind a bal-, mind a jobboldal pártjai elégedetlenségüket fejezték ki a közszolgálati televízió híradójának kiegyensúlyozatlansága miatt. A gyakori össztűz miatt Merényi Miklós, a Híradó főszerkesztője már többször jelezte távozási szándékát. Az Index úgy tudja a Híradó-főszerkesztőnek szerdán reggel azonnali hatállyal felmondtak, s bár a korábbi hírek arról szóltak, hogy az utód kinevezéséig Merényi lesz az ideiglenes vezető, végül másra bízzák ezt a feladatot, hogy kire az szerda délutánra derülhet ki.