Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Lejárnak az igazgatói megbízások az MTV-nél

2004.09.02. 15:38
Szeptember harmincadikán lejár a megbízatása a köztévé négy kiemelt igazgatójának, azaz Rangos Katalin program-, Baló György kulturális-, Dobos Menyhért közéleti és Nika György megbízott hírigazgatónak. Rudi Zoltán tévéelnök szerint az csak később derül ki, hogy ki maradhat a helyén.
Később derül ki, hogy ki marad a helyén a Magyar Televízió (MTV) igazgatói közül - mondta Rudi Zoltán, az intézmény elnöke az MTI-nek csütörtökön azt is közölve, hogy szeptember 30-án lejár a "kiemelt" igazgatók megbízatása.

"Folyik a reorganizációs program, majd annak keretében derül ki, hogy ki marad, és ki nem" - mondta az MTI kérdésére a tévéelnök, akinek közlése szerint ez egy hosszú, 10-12 hónapos folyamat lesz. Rudi Zoltán nem tudta megjelölni, mennyi idő alatt derül majd ki, hogy ki és milyen feladatot kap a Magyar Televízióban. Megfogalmazása szerint "lejár a mandátumuk, de aki jól dolgozik, annak megy tovább".

Az MTV "kiemelt" igazgatói: Rangos Katalin programigazgató, Baló György kulturális igazgató, Dobos Menyhért közéleti igazgató; a negyedik posztot, a hírigazgatóit határozatlan idejű felkéréssel megbízottként tölti be Nika György.

Az MTV elnöke - a közszolgálati televízió sajtóreferensének keddi tájékoztatása szerint - főmunkatársi besorolással az intézmény külföldi tudósítói hálózatának szervezésével, nemzetközi kapcsolatainak építésével bízta meg Szabó Stein Imre szórakoztató- és filmigazgatót, akinek kedden járt le a mandátuma.Az igazgatóságot megbízott vezetőként Herpai Attila irányítja.