Bernadett
0 °C
4 °C

K&H: a szír ügyvédje szerint pénzt vihettek az MTI-székházba is

2003.10.28. 18:02
A K&H brókerbotrányban előzetes letartóztatásban lévő szír E. A. Hassan egyik ügyvédje szerint védencének megbízottja egy alkalommal követte a tisztára mosott pénz útját, amely vélhetően az MTI Naphegyen lévő székházába került. A szír másik ügyvédje szerint egy adag pénz védence vallomása szerint az MTV székházában kötött ki.
Retteghy István, a pénzmosással gyanúsított szír egyik ügyvédje a Magyar Hírlapnak azt állította, hogy védence a múlt héten beszámolt az ügyészeknek arról, hogy Kulcsár Attila pénzéből egy körülbelül ötvenmilliós tétel a Magyar Televízió épületébe került.

Az MTV szóvivője, Csorba Mária, megkeresésünkre egy videokazettát adott át, amelyen a szír másik ügyvédje beszél arról, hogy egy pénzcsomag lehet, hogy a Magyar Távirati Iroda naphegyi székházába kerülhetett.

Az ügyvéd a kazettán a Retteghy által elmondottakkal szinte mindenben egyező történetet mond el. Eszerint egy alkalommal - az előzetes letartóztatásban lévő - Hassan megbízásából valaki, a "hozzátartozója" követte a tisztára mosott pénz útját, amelyet a szír ügyvédje szerint a taxis egy hegyre, vélhetően az MTI naphegyi székházába vitt.

A taxis azonban észrevette követőjét, és felhívta Kulcsár Attilát a hírrel, aki kapcsolatba lépett a szír férfival. Kulcsár megtiltotta Hassannak, hogy kövessék a taxist, "így ez nem is fordult elő többet" - mondja a felvételen az ügyvéd.

Az Index megkereste az MTI vezetőjét. Vincze Mátyás szerint 15 cég van rajtuk kívül a székházban, ezért "rendes detektívmunkát kíván", hogy kiderüljön, kinél "landolt" a pénz. A Magyar Nemzet utal arra, hogy a K&H ügyben tanúként kihallgatott Forró Tamás volt cégének is ugyanott van a székhelye. A Világgazdaság című lapot kiadó - és az MTI naphegyi székházából a múlt vasárnap elköltözött - Zöld Újság Rt. jelenlegi vezetője, Lovas Dániel úgy vélekedik, hogy az eset - ha igaz - nem történhetett 2002-ben. Ugyanis 2001 végén vásárolta meg Forró tulajdonrészét az Axel Springer. "Azóta egészen biztosan nem érkezett pénz a céghez, Forró pedig be sem tette a lábát az épületbe" - tette hozzá Lovas.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft