Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Fellélegzett az MTV kuratórium: elnök már van

2003.05.27. 21:28
Az intézmény stabilizációját és konszolidációját nevezte a legfontosabb feladatnak a megválasztását bejelentő Ragáts Imre, a Magyar Televízió Rt. elnöke. Ragáts nem nyilatkozott azonban arról, milyen személyi konzekvenciái lesznek a hosszas politikai egyeztetésen megszületett kompromisszumnak.
Az MTV kuratórium kétfordulós elnökválasztását követő sajtótájékoztatón Ragáts Imre legfőbb célkitűzései között említette a rövid távon a törvényes működés feltételeinek megteremtését, hosszú távon pedig a szükséges finanszírozás biztosítását, megemlítve: szükség van az MTV végleges elhelyezésének megoldására. A nap folyamán megválasztott elnök kitért azon kérdés elől, kíván-e új alelnököket kinevezni, s ha igen, kik lesznek azok.

Nagyon nívósak

Czeglédi László, a közmédium közalapítványi kuratóriumának elnöke úgy nyilatkozott, a 20 beérkezett pályázat közül 8-10 volt "nagyon-nagyon nívós", s 4-5 közül volt nehéz dönteni. - Egy intézményt csak úgy lehet normalizálni, hogy van vezetője, akire építhetünk - fogalmazott. Mint mondta: azt, hogy az adott helyzetben Ragáts Imrét találták a posztra legalkalmasabbnak, az magyarázza, hogy az eddigi ügyvezető alelnöknek megvannak az ismeretei a rendszerről, jók a vezetői képességei, gyors a reagálása és van ereje a továbblépéshez. Czeglédi László úgy vélekedett: az elnökválasztás a kezdet; olyan irányba kell elmozdulnia az MTV-nek, hogy "jó legyen az épületbe bejönni", és az intézmény ismét nemzetközileg elismert, magas színvonalú műhelymunkával rendelkező médium legyen.

Záporozó nyilak közt

Hatékony, jó színvonalú televízióban vagyunk érdekeltek - fogalmazott Peták István, a kuratóriumi elnökség Magyar Demokrata Fórum által delegált tagja az eseményen. Mint mondta: "olyan tévéelnök még nem született, akire ne záporoztak volna a nyilak a nézők és a politikusok felől. Hozzátette: a műsorfolyam megújítása mellett szükség van a közszolgálat újraértékelésére is.