Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyilvánossá tennék a sztárműsorvezetők fizetését

2002.11.12. 10:08
Törvényjavaslat készül a Magyar Televízió adatainak, így a sztárműsorvezetők fizetésének nyilvánosságáról. A Népszabadság információi szerint a köztévé kuratóriumának keddi ülésén is napirendre kerül, hogy milyen költségekkel járt a csőd közelében lévő MTV megújítása. A kereskedelmi tévék sztárjaival megerősített Híradót 70 ezerrel nézték többen a múlt héten.
Hamarosan a parlament elé kerül az a törvényjavaslat, amelynek révén a nyilvánosság is megismerheti, hogy mennyit keresnek az MTV munkatársai, értesült a Népszabadság.

Keller: Ne legyen titok!

A megújuló hírműsorok vezetésére szerződtetett kereskedelmi tévések javadalmazása meghaladja az 1,2 millió forintos elnöki fizetést. A pontos összeget üzleti titokra hivatkozva az MTV nem hozza nyilvánosságra. Sajtóértesülések szerint Pálffy István 2,4 millió forintot, D. Tóth Kriszta és Simon András egyaránt 1,8 millió forintot kap a köztévétől.

A készülő törvényjavaslatról Keller László, a Miniszterelnöki Hivatal közpénzek felhasználását ellenőrző államtitkára nyilatkozott a hét végén, aki maga sem ért egyet azzal, hogy a fizetések mértékét titokként kezelik.

Rudi Zoltán, az MTV hírigazgatója szerint azonban a fizetések nyilvánosságra hozatala nemcsak az üzleti titkot, hanem a személyiségi jogokat is sértené, ha ahhoz nem járulnak hozzá a tévével szerződésben állók.

70 ezerrel többen nézték a Híradót

A sztárgázsiért átcsábított műsorvezetőktől az MTV-ben azt remélik, hogy visszahódítják a nézőket a köztévéhez. A Népszabadság úgy tudja, hogy a Pálffy-D. Tóth-féle fél nyolcas Híradót átlagosan 70 ezerrel nézték többen múlt hétfő és vasárnap között, mint az azt megelőző héten. Az AGB Hungary adatai szerint 950 ezerről egymillió-húszezerre nőtt az MTV fő hírműsorának tábora.

Az új arculat tehát egyelőre nem járt látványos nézőszám-emelkedéssel, viszont a szeptemberi adatokkal összehasonlítva már sikeresnek tekinthető a köztévé Híradója. A műsor nézettsége ugyanis két hónap alatt kevés híján megduplázódott; a mostani egymillióval szemben szeptember első hetében még csak 577 ezren tájékozódtak a fél nyolcas Híradóból.