Gusztáv
3 °C
7 °C

Nem tárgyalták az MTV újjászervezési tervét

2004.09.14. 19:13
Nem tárgyalta az MTV Közalapítvány Kuratóriumának elnöksége azokat a terveket, amelyek az új székházba költözésig határozná meg a köztelevízió sorsát.
Az MTV Közalapítvány Kuratóriumának elnöksége, a korábbi hírekkel ellentétben, mégsem tárgyalta kedden az MTV elnökének reorganizációs tervét. Czeglédi László kuratóriumi elnök szerint egy hét múlva kerülhet napirendre a kérdés.

Nem volt elég idő

Az előzetes hírek szerint kedden tárgyalta volna az MTV elnöke által elkészített reorganizációs tervet a köztévé kuratóriumi elnöksége, a napirendi pontok között azonban ez a kérdés nem szerepelt, mondta az Indexnek Czeglédi László, az MTV Közalapítvány kuratóriumi elnöke.

Információink szerint azért nem tárgyaltak az anyagról a kurátorok, mert a vaskos dokumentumot csupán hétfőn kapták kézhez, így nem volt elég idejük tanulmányozni. Név nélkül nyilatkozó kuratóriumi forrásaink szerint kritikai megjegyezések is érték az anyagot, de nagy valószínűséggel egy hét múlva elfogadják azt.

Az új székházba költözésig

A Magyar Hírlap keddi cikkében azt írta: a reorganizációs tervhez a televízió gazdasági helyzetét taglaló elemzés is tartozik. A lap szerint a köztévé menedzsmentje a tervben azt vázolta fel, mit kell tenni a következő másfél évben, amíg az intézmény az új székházába költözik, és amikorra kialakulhat az MTV szervezeti és gazdasági modellje, valamint az új műsorstruktúra.

Információink szerint a testület most tárgyalta az első olyan szerződéstervezeteket, amelyeket az MTV új jogásza Kiss Elemér korábbi kancelláriaminiszter készített elő. Czeglédi László azt mondta, semmi újdonság nincsen Kiss munkájában, hiszen már három hete dolgozik a Magyar Televíziónak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!