Árpád
-2 °C
4 °C

Ismét megújul a Magyar Televízió

2000.09.29. 17:09
Új műsorokkal és új műsorstruktúrával jelentkezik októbertől a Magyar Televízió, bár régi arcok tűnnek fel, mint Vitray Tamás, Balázs Fecó és novembertől Kepes András.
Szenes Andrea: ,,A mi televíziónk"
Ez a hazai televízió, ez a mi televíziónk - hangsúlyozta Szenes Andrea, az MTV alelnöke a pénteki sajtótájékoztatón. Nézői visszajelzések alapján alakították ki a Magyar Televízió, a millenniumi televízió őszi műsorstruktúráját. A közszolgálati szerep erősítése érdekében a jövőben kiemelt szerepet kapnak a gyerekek és az egészséges életmód is.

Szenes Andrea elmondta, folytatódott az átáramlás a konkurens televíziókból. Példaként említette Nagy Krisztinát, aki az Rtl Klubtól érkezett, és az MTV brüsszeli tudósítója lett. A Híradó mostantól 19.15-kor kezdődik, hosszabban, több információval, két műsorvezetővel.

Vidéken nézik az állami tévét

MTV: 4-4 perc szünet
Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) október 2-án és 3-án reggel 9 órakor négy-négy percre felfüggeszti a Magyar Televízió Rt. m1-es csatornáján a műsorszolgáltatási jogosultság gyakorlását - tájékoztatta a testület közleményben az MTI-t pénteken.

A testület szeptember 28-án hozott határozatában megállapítja, hogy a Magyar Televízió Rt. m1-es csatornája 2000. március 13. és április 9. között több ízben megsértette a médiatörvény támogatási szabályokra, burkolt reklámra és reklámjelleg megnevezésére vonatkozó előírásait, s nem teljesítette a hírműsor 20 perces időtartamát.

Ugyanezen törvénysértéseket állapította meg a testület az MTV Rt. esetében április 10. és május 7. között is, és ezért október 3-án 9 órától négy percen keresztül nem sugározhatja műsorát az m1-es csatorna.

Ma reggel lesz a címe az új reggeli hírműsornak. Főszerkesztője Gulyás István, aki dinamikus, lényegre törő, információban gazdag műsort ígér, melyben helyet kapnak a legfontosabb belpolitikai és közéleti hírek. A felmérésekből kiderült, a nézők főleg vidékiek, ezért a regionális stúdiók szerepét növelni kívánják.

A délelőtti magazinműsor a megújult Naprakész lesz, mely egészen délig várja a nézőket. Ebben minden lesz, kivéve a markáns pártpolitikát. Kapuvári Gábor főszerkesztő nem titkolt célja, hogy nagyobb nézettséget érjenek el, mint a konkurens televíziók

Vitray Tamás kedd esti, Volt egyszer című műsorában negyven éves pályájának riportalanyait keresi fel újra, Balázs Fecó zenés műsort indít, míg Kepes András novembertől lesz látható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?