Tekla
8 °C
20 °C

Ismét megújul a Magyar Televízió

2000.09.29. 17:09
Új műsorokkal és új műsorstruktúrával jelentkezik októbertől a Magyar Televízió, bár régi arcok tűnnek fel, mint Vitray Tamás, Balázs Fecó és novembertől Kepes András.
Szenes Andrea: ,,A mi televíziónk"
Ez a hazai televízió, ez a mi televíziónk - hangsúlyozta Szenes Andrea, az MTV alelnöke a pénteki sajtótájékoztatón. Nézői visszajelzések alapján alakították ki a Magyar Televízió, a millenniumi televízió őszi műsorstruktúráját. A közszolgálati szerep erősítése érdekében a jövőben kiemelt szerepet kapnak a gyerekek és az egészséges életmód is.

Szenes Andrea elmondta, folytatódott az átáramlás a konkurens televíziókból. Példaként említette Nagy Krisztinát, aki az Rtl Klubtól érkezett, és az MTV brüsszeli tudósítója lett. A Híradó mostantól 19.15-kor kezdődik, hosszabban, több információval, két műsorvezetővel.

Vidéken nézik az állami tévét

MTV: 4-4 perc szünet
Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) október 2-án és 3-án reggel 9 órakor négy-négy percre felfüggeszti a Magyar Televízió Rt. m1-es csatornáján a műsorszolgáltatási jogosultság gyakorlását - tájékoztatta a testület közleményben az MTI-t pénteken.

A testület szeptember 28-án hozott határozatában megállapítja, hogy a Magyar Televízió Rt. m1-es csatornája 2000. március 13. és április 9. között több ízben megsértette a médiatörvény támogatási szabályokra, burkolt reklámra és reklámjelleg megnevezésére vonatkozó előírásait, s nem teljesítette a hírműsor 20 perces időtartamát.

Ugyanezen törvénysértéseket állapította meg a testület az MTV Rt. esetében április 10. és május 7. között is, és ezért október 3-án 9 órától négy percen keresztül nem sugározhatja műsorát az m1-es csatorna.

Ma reggel lesz a címe az új reggeli hírműsornak. Főszerkesztője Gulyás István, aki dinamikus, lényegre törő, információban gazdag műsort ígér, melyben helyet kapnak a legfontosabb belpolitikai és közéleti hírek. A felmérésekből kiderült, a nézők főleg vidékiek, ezért a regionális stúdiók szerepét növelni kívánják.

A délelőtti magazinműsor a megújult Naprakész lesz, mely egészen délig várja a nézőket. Ebben minden lesz, kivéve a markáns pártpolitikát. Kapuvári Gábor főszerkesztő nem titkolt célja, hogy nagyobb nézettséget érjenek el, mint a konkurens televíziók

Vitray Tamás kedd esti, Volt egyszer című műsorában negyven éves pályájának riportalanyait keresi fel újra, Balázs Fecó zenés műsort indít, míg Kepes András novembertől lesz látható.