Valér
4 °C
8 °C

Ismeretlenek léptek vissza a Munkáspárt nevében

2006.03.31. 18:31
Kamu a Magyarországi Munkáspárt 2006 jelöltjeinek visszalépését bejelentő közlemény, állítja Vajnai Attila, a párt alelnöke. Mint mondta, ismeretlenek feltörték emailjét és valótlanságokat állítottak nevében. A párt hét jelöltje indul a választásokon.

Ismeretlenek éltek vissza a Magyarországi Munkáspárt 2006 nevével, a párt valójában nem léptette vissza jelöltjeit a parlamenti választásokon - jelentette be Vajnai Attila, a párt országos alelnöke.

Vajnai nevében pénteken délután adtak ki közleményt, amiben "a hatalmora éhes jobboldal" kormányzásának megakadályozása érdekében a párt hét képviselőjelöltjének visszaléptetéséről adott hírt.

A hamis közleményben az MSZP támogatására buzdították a baloldali szavazókat.

Vajnai szerint a párt emailjét feltörték, így közölték a valótlan információt az MTI-vel. "Hamisítás, provokáció történt" - mondta Vajnai, egyúttal cáfolta, hogy bárkit is visszaléptetnének az április 9-i választások előtt.

A Magyarországi Munkáspárt 2006-nak korábban a Fidesszel támadt vitája, hangfelvételekkel igyekeztek bizonyítani, hogy az ellenzéki párt felajánlotta segítségét a jelöltállításhoz szükséges kopogtató cédulák összegyűjtéséhez. A Választási Bizottság érdemi vizsgálat nélkül, a bejelentési határidő átlépése miatt utasította el.