Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Elnémították a Magyarok Világszövetségének telefonjait

2004.05.24. 11:37
Szombat reggeltől hétfő délelőttig némák voltak a Magyarok Világszövetségének telefonvonalai, és nem működött az internet sem. A telefontársaság rövid közleményben tudatta, hogy számlatartozás miatt egyirányúsította a vonalakat, ezt azonban a szövetség munkatársai cáfolják. Az MVSZ jogi úton rendezné az ügyet.
Némák voltak a Magyarok Világszövetségének telefonvonalai, és nem működött az internet sem szombat reggel fél tíztől hétfő reggel hármonegyed tízig. Kvacskay Károly, a szövetség pénzügyeit kezelő Pax Pannonia Kft igazgatója elmondta, elsőként a számlatartozásaikat ellenőrizték, és mivel minden rendben volt, azonnal az ügyfélszolgálathoz fordultak. Kvacskay elmondta, még ha tartozásról is lett volna szó, nem kaptak előzetes felszólítást, amelyben egyébként is türelmi időt szoktak adni a tartozás rendezésére, és csak annak letelte után egyirányúsítják a vonalat.

Kiemelt ügyfél várjon

A Petőfi Sándor utcai ügyfélszolgálaton, ahová Kvacskay elmondása szerint a befizetett számlákkal érkezett, azt a tájékoztatást kapta, hogy kiemelt ügyfélről lévén szó, csak hétfő reggel tudják megoldani a problémát, illetve, hogy az ügy egy másik iroda kompetenciája. Az MVSZ-hez tizenhét telefonszám tartozik, és a szervezet internetszolgáltatója az Axelero.

Kvacskay az Indexnek úgy fogalmazott, általában nem jellemző, hogy hétvégén túl nagy telefonforgalmat bonyolítanának a szövetség munkatársai, ez alkalom azonban más volt a helyzet, tekintettel a május 31-én tartandó VI. Világtalálkozóra, amelyre ötvenkét országból várnak meghívottakat. A hétvégén hívták volna a találkozó delegáltjait, és telefonon szervezték volna a kettős állampolgársággal kapcsolatos népszavazás-kezdeményező aláírásgyűjtést is.

Megoldódott

Hétfőn végül háromnegyed tízre visszakapcsoltatták a telefont. Az igazgató elmondta, az ügyintézés során egyszer sem kapott elfogadható indokot arra, hogy miért egyirányúsították telefonvonalaikat. Hozzátette, jogi úton készül megtámadni a Matáv eljárását.

A Matáv az Indexhez eljuttatott, szűkszavú állásfoglalásában közölte: "az MVSZ vonalai már működnek. A Matáv az MVSZ telefonvonalait korábban számlatartozás miatt átmenetileg egyírányúsította."

Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke korábban a Népszabadságnak azt mondta, ez a bánásmód még a kommunista időkben is számottevő agressziónak minősült volna. Az elnök szerint a történteknek a kampány eldurvulásához lehet köze.