Előd
9 °C
17 °C

Szocialista illusztrációk az ingyentankönyvben

2005.06.15. 08:30
Hiller István szocialista pártelnök és Horváth Csaba, az MSZP II. kerületi polgármestere is felbukkan a zuglói önkormányzat ingyenes nyelvtankönyvének illusztrációi között. A szocialisták szerint szó sincs kampánytrükkről, a képek a II. kerülettől ingyen kapott tananyag részei voltak.

MSZP-s politikusok képeivel illusztrált tankönyvet kapnak Zuglóban az önkormányzat ingyenes nyelvtanfolyamára jelentkezők, írja a Népszabadság. A bemutatkozást tanító fejezetben a dialógusban bemutatkozó Istvánról a mellékelt ábra alapján kiderül, hogy ő tulajdonképpen Hiller István, az MSZP elnöke.

A könyv egy másik fejezetében, egy gyorséttermi rendelés illusztrálásaként Horváth Csaba, a II. kerület szocialista polgármestere tűnik fel felszolgálóként. Rátonyi Gábor, Zugló fideszes polgármestere szerint felháborító, hogy az szocialista-szabaddemokrata többségű, de fideszes irányítású kerület pénzén folyó nyelvtanfolyamokat az MSZP saját kampánycéljaira használja, írja a Népszabadság.

Halász István, Zugló kulturális ügyekért felelős szocialista alpolgármestere szerint szó sincs kampánytevékenységről, írja a Népszabadság. A könyv anyagát a II. kerületi önkormányzattól kapták - ezért szerepel benne Horváth is -, annak csak a fedőlapját változtatták meg.

A tanfolyamon résztvevők egyike sem jelezte, hogy gondja lenne a fotókkal, nyilatkozta a Népszabadságnak Halász, aki szintén csak akkor szerzett tudomást a képekről, amikor azokra Rátonyi felhívta a figyelmet.