György
16 °C
24 °C

Csalással vádolja Demszkyt egy horvát lap

2005.02.03. 11:45
Demszky Gábor isztriai ingatlanvásárlása nemcsak nálunk, hanem most már Horvátországban is téma - olvasható a Reggel című napilapban. A Magyar Nemzet szerint a Nacional című hetilap arról ír, hogyan csapta be az adóhatóságot Budapest főpolgármestere, Demszky Gábor cáfolja az újság állításait.
Több napilap is idéz csütörtökön egy horvát hetilapot, mely Demszky Gábor ingatlanügyével foglalkozik és azt taglalja, hogyan csapta be az adóhatóságot Budapest főpolgármestere.

Annyiért nem lehet

A Reggel úgy fogalmaz: "az ügyet új megvilágításban tálalta szerdán a horvát Nacional". A hetilap szerint a horvát adóhatóságot és az illetékes horvát minisztériumot is becsapta ingatlanügyletével a budapesti főpolgármester. Az újságírók azt feltételezik, hogy Demszky gyanúsan olcsón vette adriai nyaralóját, vagyis a szerződés színlelt volt. Azt is állítják, hogy a tengerre néző villát részben feketén, egy fantomcég dolgozóival újítatták fel.

A hetilap számítása szerint Horvátországban telket sem lehet olyan négyzetméteráron megkapni, mint amennyiről a kusari villa ingatlanszerződése szól. A Magyar Nemzet csütörtöki számában vezető cikkben számol be a horvát lap állításairól.

Valótlanságnak nevezik

"Demszky Gábor csütörtökön helyreigazítási kérelmet juttat el a számos valótlanságot állító Nacionalhoz - mondta az Indexnek Czuk Dorottya, a Főpolgármesteri Hivatal sajtófőnöke. - A főpolgármester vagyonnyilatkozatában évek óta szerepel, hogy 19 250 euróért vásárolta meg horvátországi ingatlanát."

Mint arról tavaly júliusban beszámoltunk, az európai parlamenti választások után Demszky Gábor az Adria-parton, Abbáziától harminc kilométernyire lévő nyaralójában adott partit párttársainak és barátainak.