Alfréd
-2 °C
2 °C

Árokásás, demokráciarombolás, moraj

2003.11.03. 14:20
Lendületes hangulatban vette kezdetét az országgyűlés heti ülésszaka. Áder János árokásással vádolta meg a fideszes kesztyűt felvevő Gyurcsány sportminisztert, cserébe Kuncze a demokrácia lerombolásával vádolta meg a Fideszt. Zajongás, bekiabálások, életveszélyes fenyegetések - és az ülésszak még el sem kezdődött.
"Árokásó" politikát folytat Gyurcsány Ferenc - jelentette ki napirend előtti felszólalásában Áder János. A sportminiszter a fideszes frakcióvezető szerint "az árokbetemető nemzeti közép politikája helyett a kesztyűt felvevő, arrogáns, az ellenfelet minden eszközzel megsemmisíteni kívánó árokásó politikát folytat".

Ha harcot ígérnek, béke lesz

Áder szerint a szocialisták az árkok betemetése helyett létrehozták Keller László "feljelentésügyi államtitkárságát" és "törvénytelen eszközökkel" folytattak eljárásokat politikai ellenfeleik ellen. A frakcióvezetőt csak az nyugtatja meg, hogy tapasztalata szerint a szocialisták mindig az ellenkezőjét teszik annak, amit mondanak.

"Ha Gyurcsány Ferenc azt mondja, hogy most az árokásás következik, akkor bizakodhatunk, hogy bocsánatot kérnek az ártatlanul meghurcoltaktól, bizakodhatunk, hogy abbahagyják a törvénysértéseket, és hogy a független intézmények elleni folyamatos támadásokat befejezik" - mondta Áder János. A felszólalásra a kormány nem válaszolt.

Válaszolt azonban Kuncze Gábor. A szabaddemokraták elnöke a demokratikus intézményrendszer, illetve annak fő megnyilvánulása, a szabad választások elleni támadással vádolta a Fideszt napirend előtti felszólalásában. Kuncze a Fidesz demecseri polgármester-jelöltjének visszalépését kifogásolta.

"Mindannyian kaptunk már életveszélyes fenyegetéseket, én hetente kettőt" - utasította el Fáky Lászlóné visszalépésének hivatalos indokát Kuncze.

A bekiabálásokkal, zajongással kísért felszólalása végén Kuncze felszólította a demecserieket, hogy vegyenek részt és belátásuk szerint szavazzanak a választáson. Fákyné visszalépésével Demecseren egyetlen polgármester-jelölt közül lehet választani.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft