Diána
12 °C
27 °C

A Napkelte átkerül a Magyar Televízió csatornáira

2002.09.17. 21:23
A Napkelte lesz a Magyar Televízió mindkét csatornájának reggeli műsora. A négy évre szóló szerződés értelmében az MTV ezért nem fizet, a reklámidőt a Gyárfás Tamás vezette Sport Plusz Kft. értékesítheti. Az Index úgy tudja, hogy a köztévében Betlen János, Baló György és Friderikusz Sándor is fog műsort vezetni.
A közlemény szerint az MTV Közalapítvány kuratóriumi elnöksége keddi ülésén megvitatta és néhány kiegészítéssel elfogadta a MTV Rt. és a Sport Plusz Kft. között kötendő szerződés tervezetét.

A szerződés aláírható

Az elnökség felhatalmazta Ragáts Imre ügyvezető alelnököt arra, hogy kösse meg a szerződést a Sport Plusz Kft.-vel. A szerződés értelmében a Napkelte lesz a Magyar Televízió mindkét csatornájának reggeli műsora. Az MTV ezért nem fizet, a reklámidőt a Gyárfás Tamás vezette Sport Plusz Kft. értékesíti. A Napkelte műsorban a híradókat a Magyar Televízió szolgáltatja.

Fele-fele arányban osztoznak a bevételen

A kuratóriumi elnökség a szerződéstervezethez képest további garanciális elemek beépítéséről is döntött. Eszerint a Sport Plusz a szerződés 4 éves időtartama alatt köteles megfelezni a Magyar Televízióval reklámbevételének azt a részét, amelyet az idei auditált reklámbevétel fölött ér el. További megszorítás, hogy a szerződés folyamatos piacvezető szerepre kötelezi a műsort.

Új műsorvezetők a Nap-Keltében

Senkinek nem kell távoznia a Nap Kelte műsorvezetői közül - cáfolta az erről szóló híreket az Indexnek Gyárfás Tamás. A reggeli információs magazin producere megerősítette ugyanakkor, hogy a Nap-Keltéhez szerződik Baló György és Friderikusz Sándor is és Betlen Jánost, a műsor korábbi szerkesztőjét is visszavárják. Gyárfás tájékoztatása szerint Balóval és Friderikusszal már meg is állapodoott, így vasárnap már az ismert showman vezeti a műsort, Betlennel pedig a következő napokban kíván szerződést kötni.