Árpád
-2 °C
4 °C

A Napkelte átkerül a Magyar Televízió csatornáira

2002.09.17. 21:23
A Napkelte lesz a Magyar Televízió mindkét csatornájának reggeli műsora. A négy évre szóló szerződés értelmében az MTV ezért nem fizet, a reklámidőt a Gyárfás Tamás vezette Sport Plusz Kft. értékesítheti. Az Index úgy tudja, hogy a köztévében Betlen János, Baló György és Friderikusz Sándor is fog műsort vezetni.
A közlemény szerint az MTV Közalapítvány kuratóriumi elnöksége keddi ülésén megvitatta és néhány kiegészítéssel elfogadta a MTV Rt. és a Sport Plusz Kft. között kötendő szerződés tervezetét.

A szerződés aláírható

Az elnökség felhatalmazta Ragáts Imre ügyvezető alelnököt arra, hogy kösse meg a szerződést a Sport Plusz Kft.-vel. A szerződés értelmében a Napkelte lesz a Magyar Televízió mindkét csatornájának reggeli műsora. Az MTV ezért nem fizet, a reklámidőt a Gyárfás Tamás vezette Sport Plusz Kft. értékesíti. A Napkelte műsorban a híradókat a Magyar Televízió szolgáltatja.

Fele-fele arányban osztoznak a bevételen

A kuratóriumi elnökség a szerződéstervezethez képest további garanciális elemek beépítéséről is döntött. Eszerint a Sport Plusz a szerződés 4 éves időtartama alatt köteles megfelezni a Magyar Televízióval reklámbevételének azt a részét, amelyet az idei auditált reklámbevétel fölött ér el. További megszorítás, hogy a szerződés folyamatos piacvezető szerepre kötelezi a műsort.

Új műsorvezetők a Nap-Keltében

Senkinek nem kell távoznia a Nap Kelte műsorvezetői közül - cáfolta az erről szóló híreket az Indexnek Gyárfás Tamás. A reggeli információs magazin producere megerősítette ugyanakkor, hogy a Nap-Keltéhez szerződik Baló György és Friderikusz Sándor is és Betlen Jánost, a műsor korábbi szerkesztőjét is visszavárják. Gyárfás tájékoztatása szerint Balóval és Friderikusszal már meg is állapodoott, így vasárnap már az ismert showman vezeti a műsort, Betlennel pedig a következő napokban kíván szerződést kötni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?