Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Újabb metróper indul

2004.10.06. 08:14
Civilek attól tartanak, hogy a négyes metró építkezései közben megsérülnek a házaik, a kárt pedig senki nem fogja megtéríteni. A metróépítő társaság illetékesei állítólag azt mondta nekik: Ugyan, mit várnak egy öreg háztól?
Újabb metróper kezdődik - tudta meg a Magyar Hírlap. A fővárosi bíróság csütörtökön tárgyalja budapesti civil szervezeteknek a 4-es metró vasúthatósági engedélyével szemben beadott keresetét.

A társasházak azt kifogásolják, hogy a hatóság az ő beleegyezésük nélkül adta ki az engedélyt, holott a metróépítés veszélyeztetheti a lakásokat. A pereskedő civilek nem látnak garanciát arra, hogy tényleg megtérítik kárukat, ha megsérülnének a házak a metróépítés miatt.

Az egyik civil szervezet elnöke, Tóka Ágnes azt mondja, amikor az elmúlt pár évben a Bocskai úti aluljárót építették, rendszeresek voltak a csőrepedések az egyik ottani házban, ablakkeretek váltak el a faltól, másutt beszakadt a parketta. A metróépítő társaság állítólag azt mondta nekik: "Ugyan, mit várnak egy öreg háztól?" A kárt nem térítették meg.

Gulyás László, a DBR Metró Projektigazgatóság vezetője közölte: azért nem fizettek, mert szakértők megállapították, hogy nem okozott semmiféle károsodást az építkezés.