Dániel, Daniella
17 °C
30 °C

SZDSZ: se feloszlatás, se Megegyezés

2008.09.12. 16:11
Az SZDSZ egyhangú döntést hozott arról, hogy hétfőn a parlamentben nem támogatja az MDF-nek a parlament feloszlatására tett javaslatát, mert az nem szolgálja az ország érdekeit

Kóka János frakcióvezető a liberális képviselőcsoportnak az ügyvivő testület tagjaival kiegészített ülése után elmondta, hogy az MSZP-nek és a Fidesznek nincs olyan programja, ami megoldást kínálna az ország problémáira, vagyis a liberálisok Gyurcsány Ferenc Megegyezés című javaslatát sem támogatják.

A frakcióvezető kiemelte: a parlament elé kerülő törvényjavaslatokról az SZDSZ ellenzéki pártként az ország érdekeit szem előtt tartva fog dönteni, és a frakció egységesen fog fellépni.

A parlamentben a szabad demokraták törvényjavaslatokat akarnak benyújtani a versenyképesség és a gazdasági növekedés javításának érdekében, emellett a következő három évben nagyságrendileg 1.000 milliárd forintos adó- és járulékcsökkentést javasolnak.

Újságírói kérdésre Kóka János és Fodor Gábor egybehangzóan azt mondta, hogy sem a miniszterelnök, sem pedig a frakcióvezető személyének kérdése nem került szóba az ülésen. A pártelnök kijelentette: egyértelmű a bizalma Kóka Jánosban, mint frakcióvezetőben.