Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

SZDSZ: se feloszlatás, se Megegyezés

2008.09.12. 16:11
Az SZDSZ egyhangú döntést hozott arról, hogy hétfőn a parlamentben nem támogatja az MDF-nek a parlament feloszlatására tett javaslatát, mert az nem szolgálja az ország érdekeit

Kóka János frakcióvezető a liberális képviselőcsoportnak az ügyvivő testület tagjaival kiegészített ülése után elmondta, hogy az MSZP-nek és a Fidesznek nincs olyan programja, ami megoldást kínálna az ország problémáira, vagyis a liberálisok Gyurcsány Ferenc Megegyezés című javaslatát sem támogatják.

A frakcióvezető kiemelte: a parlament elé kerülő törvényjavaslatokról az SZDSZ ellenzéki pártként az ország érdekeit szem előtt tartva fog dönteni, és a frakció egységesen fog fellépni.

A parlamentben a szabad demokraták törvényjavaslatokat akarnak benyújtani a versenyképesség és a gazdasági növekedés javításának érdekében, emellett a következő három évben nagyságrendileg 1.000 milliárd forintos adó- és járulékcsökkentést javasolnak.

Újságírói kérdésre Kóka János és Fodor Gábor egybehangzóan azt mondta, hogy sem a miniszterelnök, sem pedig a frakcióvezető személyének kérdése nem került szóba az ülésen. A pártelnök kijelentette: egyértelmű a bizalma Kóka Jánosban, mint frakcióvezetőben.