Adalbert
13 °C
21 °C

Nem készít Fehér könyvet elődjéről a Medgyessy-kabinet

2002.09.20. 20:17
Nyilvánosságra hozza a kétes ügyekről szóló vizsgálati eredményeket a kormány, ellenben nem készít Fehér könyvet - cáfolta egy napilap pénteki hírét a kormányszóvivő.
A kormány nem minősít, hanem feltár, vagyis nem készít Fehér könyvet, viszont nyilvánosságra hozza a különböző szervezetek által folytatott vizsgálatok eredményeit - közölte Gál J. Zoltán kormányszóvivő pénteken, az egyik napilapban megjelent írás kapcsán az MTI-vel.

A Magyar Hírlap pénteki számában jelent meg, hogy úgynevezett Fehér könyvet ad ki a Medgyessy-kormány az önkormányzati választások előtt. Ebben azoknak a vizsgálatoknak az eredményeit, tapasztalatait összegzik, amelyeket egyes minisztériumok, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) és a rendőrség folytat a tárcák és a kormányzati szervek háza táján az Orbán-kormány idején meghozott döntések, s azok végrehajtásának törvényességét ellenőrizve.

A kormányszóvivő szólt arról, hogy például a Kehi több témában folytat vizsgálatot, amelyek egy része heteken belül lezárulhat, s a megállapításokat, ugyanúgy mint eddig, nyilvánosságra hozzák. Hozzátette: a közvéleménynek joga van megtudni, hogy mi is történt az elmúlt időszakban.

A vizsgálatokat a jogállami kereteket betartva, jogi megalapozottsággal végzik, vagyis ennek semmi köze nincs az úgynevezett Fehér könyvhöz, a kormánynak nem dolga ezt semmilyen módon minősíteni, a közvélemény levonja majd a megfelelő következtetéseket - hangsúlyozta a kormányszóvivő.