Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Dávid, Szili és Sólyom egyformán népszerű

2007.06.04. 07:06
Egyforma, de alacsony pontszámmal Dávid Ibolya, Szili Katalin és Sólyom László vezeti a politikusok népszerűségi listáját a Szonda Ipsos szerint. Az utolsó három helyen Gyurcsány Ferenc, Szilvásy György és Horváth Ágnes egészségügyi miniszter áll.


Dávid Ibolya, Szili Katalin és Sólyom László egyaránt 49 ponttal vezeti a politikusok népszerűségi listáját, derül ki a Szonda Ipsos felméréséből, amelyet a Népszabadság ismertet. A legnépszerűbb politikusok korábban rendszeresen 50 pont feletti eredményt értek el.

Dávid Ibolya és Szili Katalin népszerűbbek a kormánypárti szavazók körében, mint az ellenzékieknél, s egyformának látják őket a pártokhoz nem kötődő választópolgárok.

A következő bolyban egyaránt 46 ponttal Pokorni Zoltán, Göncz Kinga külügyminiszter és Orbán Viktor áll. Utánuk Navracsics Tibor és Áder János következik, majd a nemrégiben kinevezett Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter. A felmérés rámutat arra, hogy a Fidesz hívei között továbbra is Orbán a legnépszerűbb, ebben a tekintetben lemarad tőle a többi fideszes politikus.

A legutolsó három helyen Gyurcsány Ferenc, Szilvásy György kancelláriaminiszter és Horváth Ágnes egészségügyi miniszter áll.