Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Orbán jön fel, mint a tej

2007.05.07. 07:23
Dávid Ibolya és Szili Katalin vezeti továbbra is a politikusok népszerűségi listáját, de az elmúlt egy hónapban renoméjuk két százalékpontot kopott, derül ki a Szonda Ipsos felméréséből. Sólyom László államfő ismét kapaszkodik fel, Orbán Viktor pedig már a negyedik.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a legnépszerűtlenebb aktív parlamenti politikus, derül ki a Szonda Ipsos áprilisi, a Népszabadságban közölt népszerűségi felméréséből. Gyurcsányt áprilisban hat százalékkal kevesebben mondták szimpatikusnak, mint márciusban, így 29 ponton áll. Előtte egy hellyel Veres János pénzügyminiszter 33 százalékos népszerűséggel, mögötte a parlamentből csak a múlt hónapban posztjáról lemondott szabaddemokrata Molnár Lajos szerepel (21 százalékkal).

A sort két pontos népszerűség-csökkenéssel Dávid Ibolya MDF-elnök vezeti (50 százalékon áll), őt Szili Katalin házelnök és Sólyom László államfő (49-49) holtversenyben követi. A negyedik helyre öt százalékpontos emelkedéssel Orbán Viktor Fidesz-elnök jött fel, maga mögé taszítva Göncz Kinga külügyminisztert és a frissen kinevezett Fodor Gábor környezetvédelmi minisztert.

Fodor áprilisban három százalékos növekedést produkált, rajta és Orbánon kívül csak Navracsics Tibor fideszes frakcióvezető (43 százalék, 8. hely), Semjén Zsolt KDNP-elnök, Kövér László fideszes képviselő és Gráf József agrárminiszter tudott helyezésén észrevehetően javítani. Semjén három százalékkal többet kapott, mint márciusban, így 38 százalékon áll, Kövér két százalékos javulással 36, Gráf egy pontos emelkedéssel 43 százalékon áll.

Módszertan
Az adatfelvételt a Szonda Ipsos munkatársai április 17-24 között készítették. Személyesen, összesen 1500, 18 évesnél idősebb magyar állampolgárt kérdeztek meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!