József, Bánk
-6 °C
0 °C

Százezer fideszes aktivista gyűjt aláírásokat

2007.06.29. 09:36
Százezer aktivistával készül mozgósításra a Fidesz a népszavazáshoz szükséges aláírások összegyűjtéséhez, olvasható a Népszabadságban. A cél kétmillió aláírás összegyűjtése, amely jóval több, mint amennyi a referendum kiírásához kell.

A nyár az alapozás időszaka lesz, ősszel pedig mozgósítás kezdődik: százezer aktivista kezdi meg az aláírásgyűjtést a hat népszavazási kérdésben, mondta a Népszabadságnak a Fidesz egyik meghatározó politikusa.

A lap úgy tudja: nem csak a népszavazás kiírásához szükséges hatszor kétszázezer aláírás összegyűjtése a cél, hanem Orbán Viktor és a párt vezetése azt látná jónak, ha legalább kétmillió aláírást tudnának letenni az asztalra.

Az Országos Választási Bizottság a Fidesz hat népszavazási kérdését hitelesítette, ezek a vizitdíjról, a kórházi napidíjról, a tandíjról, a termőföld- és a kórházprivatizációról, a gyógyszerek patikán kívüli árusításáról szólnak.

A Fidesz várhatóan a nyár végén dönt arról, hogy az egybiztosítós rendszer megtartásáról szóló hetedik kérdés is kapcsolódjon-e az eddigi hat kérdéshez. Magánszemélyek indítványára az Országos Választási Bizottság már négy erre vonatkozó népszavazási kérdést is hitelesített. A Fideszben azon gondolkodnak, melyik lenne a megfelelő a négy közül.