Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-5 °C
1 °C

200 milliós állami támogatást kap a Jóban-rosszban

2008.03.27. 11:16
Pályázat nélkül kap az EU-támogatások közt is soknak számító állami pénzt a TV2-n futó Jóban-rosszban sorozat. Azt mondják, fontos, hogy az is képbe kerüljön, aki soha nem fog pályázni. A Barátok közt készítőit is megkeresték, de ők úgy érezték, a Nemzeti Feljesztési Ügynökség bele akar szólni a tartalomba.

200 milliós állami támogatást kap a TV2-n futó Jóban-rosszban című szappanopera, olvasható a HVG legfrissebb számában. A 2008. február és decembere között hatályos szerződés szerint a TV2-t üzemeltető cég azért kapja a pénzt, hogy a sorozat forgatókönyvébe beleszőjenek egy EU-pályázatról szóló történetszálat. A TV2 82 adásban összesen 164 műsorpercet garantál, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) pedig havonta fizet.

A HVG szerint az összeg egy egész estés nagyjátékfilm átlagos költségvetésének felel meg, de a vidéki fejlesztések között is nehéz ekkora támogatást nyerni.

A szerződést pályázat nélkül kötötték, amit egy többértelmű jogszabály tett lehetővé. „Fontos, hogy az is képbe kerüljön, aki soha nem fog pályázni” – indokolta a hetilapnak az NFÜ a sorozat támogatását. Azt mondták, a felnőtt lakosság 92 százalékát tudják így megszólítani. Ehhez képest a Jóban-rosszban-t a lakosság tizenegynéhány százaléka szokta nézni.

Az ügynökség megkereste a konkurens kereskedelmi csatornán futó Barátok közt című sorozat készítőit is, de ők úgy éreztek, az NFÜ bele akar szólni a tartalomba, ami nekik elfogadhatatlan volt.  • Vennék
  • Hírek