Erzsébet
1 °C
4 °C

200 milliós állami támogatást kap a Jóban-rosszban

2008.03.27. 11:16
Pályázat nélkül kap az EU-támogatások közt is soknak számító állami pénzt a TV2-n futó Jóban-rosszban sorozat. Azt mondják, fontos, hogy az is képbe kerüljön, aki soha nem fog pályázni. A Barátok közt készítőit is megkeresték, de ők úgy érezték, a Nemzeti Feljesztési Ügynökség bele akar szólni a tartalomba.

200 milliós állami támogatást kap a TV2-n futó Jóban-rosszban című szappanopera, olvasható a HVG legfrissebb számában. A 2008. február és decembere között hatályos szerződés szerint a TV2-t üzemeltető cég azért kapja a pénzt, hogy a sorozat forgatókönyvébe beleszőjenek egy EU-pályázatról szóló történetszálat. A TV2 82 adásban összesen 164 műsorpercet garantál, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) pedig havonta fizet.

A HVG szerint az összeg egy egész estés nagyjátékfilm átlagos költségvetésének felel meg, de a vidéki fejlesztések között is nehéz ekkora támogatást nyerni.

A szerződést pályázat nélkül kötötték, amit egy többértelmű jogszabály tett lehetővé. „Fontos, hogy az is képbe kerüljön, aki soha nem fog pályázni” – indokolta a hetilapnak az NFÜ a sorozat támogatását. Azt mondták, a felnőtt lakosság 92 százalékát tudják így megszólítani. Ehhez képest a Jóban-rosszban-t a lakosság tizenegynéhány százaléka szokta nézni.

Az ügynökség megkereste a konkurens kereskedelmi csatornán futó Barátok közt című sorozat készítőit is, de ők úgy éreztek, az NFÜ bele akar szólni a tartalomba, ami nekik elfogadhatatlan volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?