Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Most nem tárgyal a parlament a Megegyezésről

Szavazás hétfőn nem, vitanap később viszont lesz Gyurcsány Ferenc Megegyezés című programjáról. A Fidesz szerint az MSZP tudja, hogy a miniszterelnök programjának nincs többsége a parlamentben, az MSZP viszont azt mondta, lopott a Fidesz.

Biztosan nem tárgyal és nem is szavaz a parlament hétfőn Gyurcsány Ferenc Megegyezés című javaslatáról, az MSZP ugyanis nem támogatta a csütörtöki Házbizottsági ülésen a Fidesz erről szóló kezdeményezését.

A szocialisták ugyanakkor politikai vitanapot kezdeményeznek a témában, ami várhatóan október 7-én lesz, mondta el Szili Katalin, Házelnök a csütörtöki ülés után.

Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója szerint mindezek azt jelzik, hogy Gyurcsány Ferenc tisztában van azzal, nincs meg a szükséges többségi támogatás a programjához, ebben az esetben azonban le kellene vonnia a szükséges következtetéseket és le kellene mondania.

Göndör István (MSZP) szintén a házbizottság ülése után ugyanakkor példátlannak nevezte azt, hogy valaki más által írt anyagot nyújt be az Országgyűlésnek. "Ellopták a miniszterelnök sajtóban megjelent hirdetését" - mondta.

A Fidesz már hétfőn, a parlament önfeloszlatásáról szóló MDF-es kezdeményezés vitájában jelezte, hogy inkább Gyurcsány Ferenc programjáról kellene szavazni, mert annak vélhetően nem lenne meg a többsége a parlamentben, így a Gyurcsány-kormány gyakorlatilag megbukna.

Szili Katalin tájékoztatása szerint az adótörvényeket szeptember 19-én, a jövő évi költségvetést pedig szeptember 29-én nyújtja be a kormány az Országgyűlésnek. A 2009-es büdzséről előreláthatóan december 15-én szavazhat a T. Ház.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!