Jolán
2 °C
4 °C

Sólyom már tényleg népszerű

2008.03.03. 07:38
Sólyom László kivételével az összes magyar politikust inkább gyűlölik, mint szeretik a magyarok. Szilvásy Györgyről meg az ország fele azt se tudja, kicsoda, derült ki a Szonda Ipsos a Népszabadságban közölt felméréséből.

Továbbra is Sólyom László köztársasági elnök vezeti a politikusok népszerűségi listáját, derült ki a Szonda Ipsos a Népszabadság számára készített felméréséből. Sólyom az előző hónaphoz képest egy pontot erősített, így már tényleg népszerűnek nevezhető, jelenleg 51 ponton áll.

A második helyezett Dávid Ibolyát már többen nem szeretik, mint ahányan szeretik, az MDF elnöke 47 pontot ért el. Göncz Kinga népszerűsége két pontot esett, így Orbán viktor a maga 45 pontos támogatottságával feljött a lista negyedik helyére. Gyurcsány Ferenc 28 ponttal hátulról a negyedik, csak Szilvásy György, Kóka János és Horváth Ágnes népszerűtlenebb nála.

Szilvásy György amellett, hogy népszerűtlen, ismeretlen is. A titkosszolgálatokat felügyelő minisztert a megkérdezettek fele tudta csak azonosítani, ezzel ő a legkevésbbé ismert magyar politikus. A kormányból Bajnai Gordon és Gráf József számít ismeretlennek 52 illetve 54 pontos ismertségi aránnyal, de Semjén Zsoltról is csupán a válaszadók 55 százaléka tudja, hogy kicsoda.

A Szonda adatsora alapján egyébként a politikusok népszerűsége gyakorlatilag változatlan, egyikük megítélésében sem történt statisztikailag releváns változás.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?