Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Orbán már a második a népszerűségi listán

2008.03.31. 06:06
Egyetlen nyertese van a politikusok között a népszavazásnak, Orbán Viktor. A Fidesz elnöke a Népszabadságban megjelent legfrissebb kutatás szerint majdnem népszerű, 49 pontos tetszési indexével már a második a rangsorban. Gyurcsány is dobogós, igaz, ő hátulról.

Szignifikánsan nőtt a népszavazás után Orbán Viktor népszerűsége. A Szonda-Ipsos a Népszabadságban közölt felmérése szerint Orbán az előző, március eleji méréshez képest négy pontot javítva 49 pontos népszerűségen áll, jelenleg a második a politikusok rangsorában.

A Fidesz elnökét az ország egyetlen, ténylegesen is népszerű politikusa, az 53 pontos tetszési indexű Sólyom László köztársasági elnök előzi meg. Orbán mögött a 3-5-ik helyen három politikusnő, a szocialista házelnök Szili Katalin, Dávid Ibolya, az MDF elnöke és Göncz Kinga külügyminiszter következik, őket a legnépszerűbb szabaddemokrata, Fodor Gábor követi.

A népszerűségi versenyben Horváth Ágnes áll a legrosszabbul, az egészségügyi miniszter, akitől Gyurcsány minden bizonnyal már hétfőn megvállik, 19 ponton áll. Horváthot közvetlenül pártelnöke, Kóka János előzi meg, akit a 26 ponton álló Gyurcsány egy ponttal előz meg. A miniszterelnöknél legfőbb bizalmasa, Szilvásy György is népszerűbb, igaz, a titokminiszterről a megkérdezettek 49 százaléka nem tudja, kicsoda.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!