Konrád
8 °C
26 °C

Hatan pályáznak a Népszabadság élére

2004.04.07. 09:44
A szerkesztőség hat munkatársa pályázott a Népszabadság főszerkesztői posztjára. A napilap zuhanó példányszámát dizájnváltással állítanák meg a tulajdonosok.
Dizájnváltással készül a fiatal olvasók meghódítására a Népszabadság. A lap megüresedett főszerkesztői székére a Világgazdaság értesülései szerint hatan pályáznak.

A lap főleg az egyik tulajdonosa, a Ringier által szorgalmazott újrapozícionálását a rohamosan csökkenő példányszám miatt nem lehet tovább halogatni - írja a gazdasági napilap. A Népszabadságot 1994-ben még egymillióan olvasták, példányszáma tavaly már százhetvenezer alá esett, ami valamennyivel több mint félmillió olvasót jelent. Az olvasótábor összetétele sem felel meg a tulajdonos igényeinek, egyharmadát nyugdíjasok teszik ki, fő célcsoportjának is a 40-60 éves korosztály tekinthető.

A megújult Népszabadság továbbra is "prémiumtermék" szeretne maradni, de "dinamikusabb is fiatalosabb" formában - mondta el a Világgazdaságnak Skriba Judit, a napilap marketingigazgatója. Részleteket azonban nem kívánt elárulni az átalakításról.

Az átalakítások előtt lemondó Eötvös Pál helyére hat pályázó jelentkezett. A Világgazdaság értesülései szerint a jelenlegi operatív főszerkesztő Vörös T. Károly mellett Füzes Oszkár brüsszeli és Pogár Demeter római tudósítók, Ferencz Gábor lapszerkesztő, Nagy Csaba, a külföld rovat vezetője és Léderer Pál, a Népszabadság Online felelős szerkesztője pályázott.