Pongrác
12 °C
23 °C

Tito törzshelyén nyaral a magyar kormányelit

2005.08.12. 11:42
Gyurcsány Ferenc és Lamperth Mónika is a Brioni-szigeteken, Josip Broz Tito kedvenc üdülőhelyén nyaral, Horvátországban. A kormányfő és a belügyminiszter is állami tulajdonú ingatlanban, Lamperth ráadásul a horvát állam költségén kapcsolódik ki.

Tizenöt fős társasággal, állami tulajdonú szállodában, Horvátországban nyaral Gyurcsány Ferenc - erősítette meg a Magyar Nemzet információját az Index érdeklődésére László Boglár szóvivő. Információink szerint Gyurcsány és Lamperth Mónika egyidőben, Josip Broz Tito kedvenc üdülőhelyén választott célpontot.

Villa és szálloda

Gyurcsány Ferenc nyaralása teljes költségét saját zsebből fizeti, mondta László Boglár, aki cáfolta azt a lapinformációt, hogy a Tito-villában üdülne a magyar kormányfő. A Tito-villában ugyanis Lamperth Mónika nyaral, aki viszont a horvát Belügyminisztérium költségén kapcsolódik ki.

László Boglár szerint egyáltalán nem meglepő, hogy Gyurcsányék állami ingatlanban tartózkodnak, mert Horvátországban sok hely még privatizáció előtt áll. Úgy tudjuk, hogy Gyurcsánnyal nem utazott biztonsági szolgálat.

Az Index megkereste a horvát Belügyminisztériumot a nyaralás rájuk tartozó részleteivel kapcsolatban, tájékoztatást későbbre ígértek.

Tavaly a miniszterelnök, akit akkor még Medgyessy Péternek hívtak, Mallorcán kapcsolódott ki. Amíg távol volt, megerősödtek a kormányában vele szembenálló erők, így nem sokkal hazaérkezése után a Medgyessy-kabinet megbukott.