Mátyás
-6 °C
1 °C

Schmitt Pál: a Fidesz 2002 óta mindig nyer

2006.04.01. 21:44
"A Fidesz 2002 óta minden választáson nyerni tudott, ezért optimista vagyok, hogy most is nyerni tud" - mondta Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke szombaton Kunszentmiklóson.
"A Fidesz győzelmével kapcsolatos optimizmusom több forrásból táplálkozik. A statisztikák azt mondják, hogy egyforma eséllyel fordultunk a választás célegyenesébe a szocialistákkal, de nem a statisztikai előrejelzéseket akarjuk megnyerni, hanem a választást" - mondta Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke, a kunszentmiklósi művelődési központban tartott fórumon, közel háromszáz érdeklődő előtt.

Schmitt Pál beszámolt arról, hogy a Fidesz 2002 óta minden választást megnyert, "Sopront és Szécsényt", az európai uniós választásokat, de most, amikor "élesbe kanyarodtunk", Mosonmagyaróváron és Szentendrén is biztos előnnyel végzett az élen a nagyobb ellenzéki párt jelöltje.

A Fidesz szervezettségéről szólva ismertette, hogy négy év alatt 11 ezer polgári kör alakult, százezer önkéntes segítette és segíti a kampányt, és a Fidesz tagsága is hatezerről 36 ezerre nőtt. "Ha ezeket számításba veszem, meg azt, hogy 176 kiváló jelöltet sikerült a Fidesznek kiválasztania, lehetünk optimisták, és önbizalommal várjuk a választást" - tette hozzá.

Szavai szerint a 2002-es választások elvesztése előtt "elkápráztattak bennünket a statisztikai adatok", mert a közel tíz százalékos előny, amit a közvéleménykutatók némelyike kimutatott, sok jobboldali embert kényelmessé tett, és nem ment el szavazni.

A győzelemre nincs érv, a vereségre nincs kifogás - utalt az elvesztett választásra, majd arról beszélt, hogy a Fidesz összeszedte magát, és szövetséggé alakult. Ezért léptem be én is ebbe a pártba - mondta.

Schmitt Pál szinte biztosra veszi, hogy egyedül, több mint ötven százalékot ér el a választáson a Fidesz. Schmitt Pál felhívta a figyelmet arra, hogy a Fidesz garantálja a választások tisztaságát, mert mind a 11 ezer szavazókörben ott lesznek az aktivistáik.

A Fidesz alelnöke arra kérte a fórum résztvevőit, hogy menjenek el szavazni, és támogassák szavazatukkal Balogh József képviselőjelöltet, aki a legutóbbi választáson is nagy fölénnyel nyert képviselői mandátumot.