Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Orbán szerint nincs újnyilas veszély

2004.10.17. 19:39
A volt miniszterelnök szerint nincs tisztában a realitásokkal, aki azt mondja, néhány széllelbélelt figura tényleges neonáci veszélyt jelent. Orbán Viktor, a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorában azt mondta: a Szálasi-puccs szomorú évfordulóját a kormány propaganda-eszközzé tette. Nyakó István MSZP-szóvivő bírálta Orbánt, amiért a közszolgálati rádió egyik nyíltan szélsőjobboldali, néha antiszemita műsorában kívánta mindezeket megosztani a hallgatósággal
Orbán Viktor Fidesz elnök a rádió Vasárnapi Újság című műsorának nyilatkozva azt hangsúlyozta, hogy ma nem azért emlékezünk a holokausztra vagy a Szálasi-puccsra, mert szélsőjobboldali veszély van Magyarországon, hanem azért, mert október 15-e van és az évforduló.

"Aki azt állítja, hogy néhány széllelbélelt figura, aki média-megrendelésre vakuk kereszttüzében lendítgeti a karját, hogy így bekerüljön a nyilvánosságba, aki azt állítja, hogy ez a néhány széllelbélelt figura tényleges neonáci, Szálasi vagy újnyilas veszélyt jelent, az nincs tisztában a realitásokkal.

Az ellenzéki politikus szerint Magyarországnak ma nincs ilyen problémája, van viszont egy új emlékezete egy sötét korszakról. Orbán Viktor beszélt arról is, hogy Magyarországon ma nincs reális nyilasveszély, a Szálasi-puccs szomorú évfordulóját pedig a kormány propaganda-eszközzé tette.

Nyakó István az MTI-nek azt mondta: "Orbán Viktor miniszterelnökként négy évig együttműködött a szélsőjobb hazai pártjával, a Magyar Igazság és Élet Pártjával (MIÉP)". "A Fidesz alelnöke, Pokorni Zoltán személyesen gratulált a nyíltan szélsőjobboldali Demokrata című hetilap szülinapi buliján, majd a party folytatásaként szkinhed zenekar muzsikájára keringőzött" - tette hozzá.

"Ma Orbán Viktor kijelentette, nem azért emlékezünk a holokausztra, mert szélsőjobboldali veszély van ma Magyarországon. A Fidesz elnöke a közszolgálati rádió egyik nyíltan szélsőjobboldali, néha antiszemita műsorában kívánta mindezeket megosztani a hallgatósággal. Ez önmagában is önmagáért beszél" - mondta Nyakó István.