Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Nem tudott az MSZP az erdélyi nyomda közreműködéséről

2004.11.18. 17:23
A szocialisták szerint a kampányanyagok nyomtatásával megbízott magyar nyomda az év végi hajrá miatti kapacitáshiány miatt utalta ki a munkát egy erdélyi alvállalkozónak. A székelyudvarhelyi nyomda bevonását nem helyeslik, a kampányanyag tartalmát viszont vállalják.
Az MSZP hat éve áll kapcsolatban a Pauker Nyomdaipari Kft-vel, amelynek nemrégiben adott megbízást a kettős állampolgársággal kapcsolatos szocialista tájékoztató anyagok megfelelő minőségű és mennyiségű kinyomtatására, közölte Nyakó István, a párt szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján. Nyakó szerint eddig korrekt volt a kapcsolatuk a nyomdával.

Az MSZP hivatalosan csak csütörtökön értesült arról, hogy az év végi hajrá miatti kapacitáshiány miatt a cég - a párt tudta nélkül - három hazai és egy erdélyi alvállalkozónak továbbította a munkát. Bővebben > > >

A szóvivő közölte, az MSZP fénymásolói nem alkalmasak arra, hogy ekkora mennyiségben elkészítsék a kiadványokat.

Arra a kérdésre, hogy hány példányban kezdik el terjeszteni a tájékoztatókat, Nyakó azt válaszolta, pontosan annyi példányban, amennyivel az összes választópolgárt tájékoztatni tudják.

Az MSZP az anyag tartalmáért vállalja a felelősséget, jelentette ki Nyakó, aki szerint, ha tudták volna, hogy Erdélyben is készül, nem engedélyezték volna az ottani nyomtatást. Fontosnak tartotta, hogy mivel nem tudtak róla, nem tudták megakadályozni. Arra a kérdésre, hogy a jövőben is a Pauker Kft.-vel dolgoztatnak-e, azt felelte, erről nem ő dönt.

Mesterházy Attila, az MSZP elnökségi tagja a sajtótájékoztatón bírálta a Fideszt, amelytől - mint mondta - a kettős állampolgárságal kapcsolatban csak egy sajtfecnit, egy négypontos politikai deklarációt kaptak.

Fidesz: tiszta vizet a pohárba
A Fidesz felszólítja az MSZP-t, hogy fejezze be a hazudozást, és öntsön tiszta vizet a pohárba a december 5-i, kettős állampolgárságról szóló népszavazás szocialista kampányújságjának kinyomtatásáról, közölte Szijjártó Péter, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

A képviselő kifejtette, ízléstelennek tartják, hogy erdélyi magyaroknak kell kinyomtatni azt a szórólapot, amely "az erdélyi és más határon túli magyarok ellen kampányol", arra biztatva a magyarországi magyarságot, hogy nemmel szavazzon kettős állampolgárságuk lehetőségére.