Konrád
8 °C
26 °C

Pénzen vett kopogtatócédulák Nyíradonyban?

2006.04.06. 20:42
Rendkívüli szociális segélyt kaptak azok a nyíradonyiak, akik a Fidesznek adták kopogtatócédulájukat, állítja az MSZP. A Fidesz helyi jelöltje, Nyíradony polgármestere tagadja a vádakat.

A demokrácia történetében példátlan szavazatvásárlás történt Nyíradonyban, a bűncselekmény ügyében az MSZP a rendőrséghez fordul, jelentette be Oláh Lajos Hajdú-Bihari megyei MSZP-elnök. Rendkívüli sajtótájékoztatóján 12 perces videót mutatott be, amin nevüket, címüket vállaló nyíradonyiak vallottak arról, hogy 3000 forintos segélyt osztanak a településen, de csak azoknak, akik a kopogtatócédulájukat a helyi fideszes polgármester támogatására adták le.

A felvételen látottak szerint aki leadta az ajánlószelvényét a település polgármesterére, az igénylés nélkül is kapott segélyt, amiért most be sem kellett menni a városházára, mint máskor, hanem azt a helyszínre vitték ki a polgárőrség gépkocsijának felhasználásával. Aki nem adta oda a kopogtatócéduláját a polgármesternek, az segélyt sem kapott, hiába tekinthető rászorulónak, hangzott el a felvételen, amit eljuttatnak a választókerületi választási bizottsághoz és a rendőrséghez is.

Nyíradonyban Juhászné Lévai Katalin, a megyei közgyűlés szocialista elnöke verseng a helyi fideszes polgármesterrel, Tasó Lászlóval. Juhászné beszámolt arról is, hogy az éjszaka folyamán Bagamérban átragasztották a plakátjait pocskondiázó, minden alapot nélkülöző szórólapokkal.

"Megdöbbentő, felháborító" - reagált az elhangzottakra Tasó László, aki visszautasította a vádakat. Mint mondta, 10 472 ajánlószelvényt gyűjtött össze, és neki ehhez nem volt szüksége törvénytelen módszerekre.