Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Október 23.: nyolc ismeretlen rendőrt jelentett fel az ORFK

2006.11.17. 07:09
Lezárult az Országos Rendőr-főkapitányság belső vizsgálata az október 23-i zavargásokról. A tévéostromról készült jelentés szöveges részét teljes egészében publikálják. Lapszemle.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) nyolc feljelentést tesz az október 23-i rendőri intézkedések alatt elkövetett túlkapások miatt, írja a Népszabadság. Az ORFK belső vizsgálatát Bene László főkapitány rendelte el a zavargások után.

A feltételezett túlkapásokat a rendőri intézkedésekről készült "valamennyi" videofelvétel és fotó alapján állapították meg. A Rendőrségi Biztonsági Szolgálat vizsgálata még nem zárult le.

A rendészeti tárca a rendőrségi vezetésre bízta, hogy mennyit hoznak nyilvánosságra a tévéostromot vizsgáló jelentésből, írja a Magyar Hírlap. Az újság szerint a 101 oldalas jelentés szöveges részét teljes egészében publikálják, csupán a táblázatok és mellékletek nagy részét tartanák vissza.

Gergényi Péter budapesti főkapitány péntek délig írhat hozzá a jelentéshez, a kibővített dokumentumot Bene László értékeli.

A Magyar Hírlap azt feltételezi, hogy Gergényi nyugdíjazási kérelme a hivatalos szolgálati út megkerülésével - Bene nem írta alá - került a rendészeti miniszterhez.