Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Lungo Drom: magánvélemény a MIÉP-től való félelem

2002.02.25. 17:27
Váratlanul érte a Lungo Dromot a roma szervezet és Fidesz közös jelöltjeként induló Raduly József nyilatkozata, miszerint ha a Fidesz a MIÉP-re is kiterjeszti a megállapodást, a Lungo Drom felmondja a párttal kötött egyezségét. A Lungo Drom által vezetett Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) szóvivője szerint magánvéleményként kell értelmezni Raduly szavait. A Lungo Drom elnöke, Farkas Flórián pedig úgy vélte: a Fidesznek jelenlegi szövetségein túl nem lesz szüksége más pártokra.
Zavart okozott a Lungo Dromon belül Raduly József, a roma szervezet és a Fidesz választási megállapodása révén a Fidesz-MDF területi listáján képviselőjelöltként induló Országos Cigány Önkormányzati alelnök azon nyilatkozata, miszerint ha a kormánypárt a MIÉP-et is bevonja a választási együttműködésbe, a Lungo Drom felmondja az egyezséget. Erről Raduly egy hétvégi roma egyetemista rendezvényen beszélt, ám a Lungo Drom által vezetett OCÖ szóvivője, Osztojkán Béla szerint a képviselőjelölt magánvéleményének adott hangot, a kérdésben nem született testületi döntés.

Már világos

A roma szervezet választmányának elnöke, a Fidesz-MDF országos listáján előkelő helyet elfoglaló Lukács Mihány a Roma Sajtóközpontnak elmondta: váratlanul érte a Lungo Drom vezetőségét Raduly nyilatkozata, amelyet a Lungo Drom vezetőinek mai egyeztetésén is értékeltek. A Lungo Drom, egyben az OCÖ elnöke, Farkas Flórián úgy nyilatkozott: "a Fidesz már a választások előtt világossá tette, hogy milyen szervezetekkel kíván koalíciót kötni, és ebben a koalícióban van akkora társadalmi támogatottság, hogy reális esélye van a választási győzelemre, az ellenzéki oldalról senkire sincs szüksége, senki mással nem kötnek megállapodást". A roma vezető kijelentette: csúsztatás, politikai gyermetegség olyanról beszélni, ami nem létezik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!