Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Horváth Aladár felfüggeszti elnökségét

2003.07.09. 13:18
Elnöknek tekinti magát Horváth Aladár, az Országos Cigány Önkormányzat leváltott elnöke, de tevékenységét szerdától felfüggeszti. Horváth egyúttal bejelentette: okirat-hamisítás, valamint adatszolgáltatás gyanújával az ügyészséghez fordul.
Továbbra is elnöknek tekinti magát Horváth Aladár, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) - szerinte jogszerűtlenül - leváltott elnöke, de szerdától felfüggeszti elnöki tevékenységét, egyben a romaügyi államtitkáron keresztül kéri a kormányzatot, hogy függessze fel a szervezet működését is.

"Mint elnök, nem tudok felelősséget vállalni jelenleg az önkormányzat működéséért és vezetéséért, ezért felfüggesztem elnöki tevékenységemet és nem kívánok elnökként eljárni az önkormányzat működését illetően addig, amíg jogerős döntés nem születik személyemet érintő kérdésben" - mondta Horváth Aladár. Hozzáfűzte: az ügyészséghez fordul, mert az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát (szmsz) okirat-hamisítással módosították, és az OCÖ pénzét kezelő bankban hamis adatokkal nyújtották be az új aláírási címpéldányt.

Közlése szerint a közgyűlés nem hozott olyan határozatot, hogy az ügyvezető elnök is közgyűlést hívhat össze és az szmsz azt sem tartalmazza, hogy az elnök leváltható. Horváth Aladár azt is elmondta, a Teleki László államtitkár által kezdeményezett szerdai egyeztetésen javasolta, hogy a Demokratikus Roma Koalíciót alkotó három szervezet egy-egy vezetője üljön le, és beszéljék meg, mi váltotta ki a vezetés körül kialakult vitát, de kérésére elutasító választ kapott.