Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Rendek Vilma lesz az OEP új főigazgatója

2008.05.06. 10:47
A Fővárosi és Pest Megyei Egészségbiztosítási Pénztár igazgatója, Rendek Vilma lesz az Országos Egészségbiztosítási Pénztár megbízott főigazgatója, erősítette meg az Inforádió értesülését az Index kérdésére az egészségbiztosító sajtóosztálya. Az OEP korábbi vezetője, Székely Tamás hétfőn tette le az Országgyűlésben az egészségügyi miniszteri esküjét.

A most 53 esztendős Rendek Vilma a Semmelweis Orvostudományi Egyetem általános orvosi karán végzett. Az Orvostovábbképző Intézetben üzemorvostan szakvizsgát tett, a Közgazdaságtudományi Egyetemen pedig okleveles egészségügyi menedzser végzettséget szerzett.

Pályája elején 1980-1986 között gyakorló orvos volt a Fővárosi Tanács István Kórház-Rendelőintézetben. 1986-tól közel tíz évig a Fővárosi és Pest megyei Egészségbiztosítási Pénztár igazgató-helyetteseként dolgozott.

Ezt követően a Népjóléti Minisztériumban volt miniszteri kabinet tanácsadó (1997), majd a Belügyminisztériumban egészségügyi főcsoportfőnök-helyettes, illetve a XIV. kerületi Polgármesteri Hivatalban osztályvezető.

A kilencvenes évek végétől egyéni vállalkozó volt, majd ismét visszatért a közigazgatásba. 2002-2003-ban az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium osztályvezetője volt, majd 2003-tól mostanáig a Fővárosi és Pest megyei Egészségbiztosítási Pénztár igazgatója. A pest megyei egészségbiztosító kifejezetten nagy szervezetnek számít, miután mintegy 2 millió biztosított tartozik hozzá.

Rendek Vilmát idén március 15-én kitüntették a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével (polgári tagozat).

Rendek Vilma főigazgatói megbízása addig tart, amíg a pályázatot, amelyet hamarosan kiírnak a posztra, el nem bírálják. Ungár Klára, az OEP jelenlegi főigazgató-helyettese még nem döntötte el, hogy indul-e a posztért, mint a Független Hírügynökségnek elmondta: akkor határoz majd, ha kiírják a pályázatot.