Eleonóra
-1 °C
2 °C

Áder jövő hétfőt javasolja

2001.08.07. 10:38
Augusztus 13-át javasolja Áder János az Országgyűlés rendkívüli ülésének időpontjául, amelyen Orbán Viktor kerülne célkeresztbe. A házbizottság csütörtökön tárgyal az ülés összehívásáról.
Augusztus 13-át javasolja Áder János az Országgyűlés rendkívüli ülésének időpontjául - tájékoztatta közleményben az MTI-t Altorjai Anita, a parlament sajtófőnöke kedden. A közlemény szerint a házelnök augusztus 9-re összehívta a házbizottság soron kívüli ülését, amelyen javaslatot tesz az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívására.

A rendkívüli ülést az MSZP és az SZDSZ kezdeményezte július 28-án. Az ellenzéki pártok azt szeretnék elérni, hogy a parlament hozza létre azokat az általuk korábban javasolt parlamenti vizsgálóbizottságokat, amelyek a miniszterelnöknek az FVM-ben Szabadi Béla volt államtitkár terhére rótt visszaélésekkel kapcsolatos felelősségét, illetve az Orbán-bányák állami megrendelésű dolomitszállításainak körülményeit hivatottak vizsgálni.

A MIÉP és a koalíciós pártok frakciói már korábban jelezték, hogy feleslegesnek tartják a rendkívüli ülést, ám Torgyán József kisgazda pártelnök szerint is szükség van a vizsgálóbizottságokra.