Auguszta
-4 °C
2 °C

Szexlappal közösködik az oktatási tárca honlapja

2006.08.18. 15:09
Hétfőtől működik az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) új, egységes honlapja, amely eddig a korábbi OM és a NKÖM site-ját egyesítette. A www.okm.hu cím azonban foglalt, amelyen egy szexmagazin, a náci Németország haditengerészetének és a műtrágyaszórós kultivátor linkjei találhatók.

Hétfőtőtől már elérhető lesz a korábbi oktatási és kulturális tárcából összevont Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) új, egységes honlapja.

A minisztérium azonban egyelőre nem használhatja a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb domain nevet, a www.okm.hu –t, mivel ez foglalt.

A www.okm.hu-n különböző az OKM-rövidítéssel összefüggő oldalakra irányító linkeket találunk. Innen is eljutunk a minisztérium eddigi ideiglenes honlapjára, de a tárca összevonásakor minden bizonnyal nem gondolták, hogy az OKM-rövidítés milyen egészen más jellegű dolgokat is takarhat.

Műtrágyaszórós kultivátor

A tárcának így például ezen a címen közösködnie kell az ÖKM című osztrák szexlap magyar mutációjával, az OKM-mel, amely a Mocskos szavak és A szexis vonatozás című címlapvezető anyag mellett bőséges képanyagot is szolgáltat.

Ugyancsak a www.okm.hu-n kaphatunk részletes információkat az OKM műtrágyaszórós kultivátorról, amely „alkalmas hagyományos merevszárú kapák /oldalazó, lúdtalp / szerelésével sorközművelésre”.

OKM, azaz Oberkommando der Marine, így rövidítették a XIX. században egy rövid ideig, majd a náci Németország idején a haditengerészet vezérkarát is – derül ki a honlapról, mint ahogy innen juthatunk el a fülmikrofonról (Original Kopf Mikrofon) és az OKM radarokról szóló részletesebb információkhoz is.

A honlap készítői tisztában voltak vele, hogy nem használhatják a www.okm.hu címet, ezért a tárca immár egységes honlapja hétfőtől a www.okm.gov.hu oldalról lesz elérhető. Úgy tudjuk, hogy a minisztérium a későbbiekben szeretné megvenni a www.okm.hu címet is.

Öt fő feladat

Mint Lévai Zsuzsa, a minisztérium honlapjának főszerkesztője az Index kérdésére elmondta: a közös honlap létrehozása kiváló alkalom volt arra, hogy még átláthatóbbá tegyék az információkat.

Az információkat a minisztérium feladatainak megfelelően öt fő menüpontba csoportosították: oktatás, kultúra, nemzetközi kapcsolatok, egyház és tudomány. Ügyeltek arra is, hogy a törvény által előírt közérdekű adatok, például a jogszabálytervezetek megtalálhatók legyenek - mondta Lévai Zsuzsa.

A minisztériumnak nem lesz külön logója, minden tárca a címert és alatta a nevet használja majd a honlapokon is.