Piroska
-11 °C
-2 °C

Öklözés a kisebbségi választások tiszteletére

2007.03.04. 15:02
Kövesi Vilmos, az Országos Cigány Önkormányzat elnökhelyettese testi sértésért tett feljelentést Vajda László ellen. A kollégáját bántalmazó politikus a Lungo Drom színieiben indult a ma tartott kisebbségi önkormányzatok választásokon.
Bántalmazta az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökhelyettesét, Kövesi Vilmost egy szombati kampányrendezvény után Vajda László. A testi sértésen ért politikus a vasárnapi szavazáson a Lungo Drom országos listáján a negyedik, a területi választás Zala megyei listájának első helyén indul. Kövesi Vilmos feljelentést tett támadója ellen a zalalövői városi rendőrkapitányságon, és panaszt nyújtott be a választási irodánál.

"Erőszakkal, ökölcsapásokkal nem lehet politizálni, a romák érdekeit országosan így nem lehet képviselni" - kommentálta az esetet sértett, aki a március 4-re kitűzött országos és területi kisebbségi önkormányzatok választáson egyik listán sem indult. Kövesi október elsején Zalalövőn, a Fiatal Romák Országos Szövetsége, a FIROSZ színeiben szerzett kisebbségi önkormányzati képviselői mandátumot.

Ököljog

Az elnökhelyettes szerint a szombat délutáni incidens azért történt, mert szervezetük Teleki László listáját és programját támogatja, ezért riválisa, hogy "érvényt szerezzen" a Lungo Dromnak, két ízben is ököllel arcon csapta. Takács Csaba százados, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense megerősítette, hogy megérkezett a feljelentés.