Judit
3 °C
7 °C

Orbán nem kér fáklyát

2002.10.21. 16:51
Orbán Viktor az Erzsébet téren beszél, a szabad demokraták a 301-es parcellánál várják a velük ünnepelni szándékozókat, a szocialisták hivatalos megemlékezést nem tartanak, a MIÉP ismét a Hősök terén tart nagygyűlést.
Október 23-án a hivatalos, állami megemlékezés a rákoskeresztúri 301-es parcellánál ezúttal elmarad. Az új köztemetőben személyes megemlékezés keretében helyezi el koszorúit Medgyessy Péter miniszterelnök és a kormány több tagja. Az állam a Liszt Ferenc téren, a Roosevelt téren és a Millenáris Parkban rendez megemlékezést, míg Mádl Ferenc köztársasági elnök ezen a napon adja át a Nagy Imre Érdemrendeket.

Dávid megjelenik, Mádl hallgat

Mádl korábban jelezte: az Országgyűlés ünnepi ülésén részt vesz ugyan, de beszédet nem mond, mert - mint nyilatkozta - előző nap az Európa Tanács strasbourgi ülésén szólal fel. Erről az ülésről a Fidesz távol marad, míg az MDF frakcióvezetése képviselői lelkiismeretére bízza a döntést. Információink szerint Dávid Ibolya megjelenik a parlamentben.

Szocialistáknak nincs pártesemény

A Magyar Szocialista Párt internetes honlapján október 23-ára nem jeleznek semmilyen párteseményt. A szabad demokraták parlamenti frakciója és négy minisztere a 301-es parcellánál hajt fejet a forradalom hősei előtt. Beszédet mond várhatóan Kuncze Gábor pártelnök és Mécs Imre országgyűlési képviselő. A szabad demokraták szeretnék, ha megemlékezésükre mindenki magával vinne egy szál fehér virágot.

Fáklyát, transzparenst ne!

A Szövetség a Nemzetért polgári kör felvonulása a Kodály köröndtől indul, majd az Andrássy úton végighaladva éri el az Erzsébet teret, ahol a szónok Orbán Viktor lesz. A szervezők arra kérik a megemlékezőket, hogy egy szál gyertyát, valamint nemzetiszínű és lyukas '56-os lobogót hozzanak magukkal. Fáklyát, transzparenst ne - hívják fel külön a figyelmet. A MIÉP a Hősök terén tart nagygyűlést.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?