Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Hétfőig még dönthet

2004.02.27. 10:49
Hétfőig még eldönheti, felvételizik-e, vagy sem, és ha igen melyik felsőoktatási intézmény melyik szakára, az állam pénzén, vagy a sajátján. A Felvételi Információs Szolgálat (FISZ) portálrendszere csatlakozott az Indexhez, hogy könnyeb legyen dönteni és felvételizni. Felvételi tippek, segítségek, tesztek mostantól az Indexen is.
Az együttműködésnek köszönhetően az Index olvasói rendszeresen értesülhetnek érettségi, felvételi és nyelvvizsga információkról. Továbbá új oktatási mellékletünkön segédanyagokat és naponta frissülő információkat tölthetnek le. Emellett az oldal biztosítja, hogy minden olvasó feliratkozhasson a FISZ Országos Oktatási Hírlevelére, mely kétheti rendszerességgel foglalja össze az oktatás területének legfontosabb eseményeit. De ez csak első állomása a három oldalból álló oktatási portálrendszernek.

A www.felvetelizo.hu oldalon ugyanis már be lehet kapcsolódni a második Országos Online Próbaérettségi és Próbafelvételi Verseny tesztidőszakába, ahol bárki próbára teheti irodalmi vagy történelmi tudását még a március 16-ai versenykezdés előtt. A stratégiai kvízjáték ugyanis mintegy 40 ezer érettségi és felvételi tesztkérdést tartalmaz irodalomból és történelemből elsősorban az érettségire és a felvételire készülőknek, de a tudásukat csupán felfrissíteni kívánóknak is. A versenyben mindenki részt vehet, aki a www.felvetelizo.hu oldalon érvényes e-mail címmel regisztrál és játszik.

A portálrendszer legújabb tagja - a www.kepzeslista.hu oldal - az ország legnagyobb képzés keresőjének szerepét kívánja betölteni, ahol minden hazánkban induló oktatási cég megtalálható. Ugyan sok olyan internetes oldal van, ahol képzések közül válogathatunk, de kevés közülük az, ahol olyan szempontok szerint kereshetünk, melyek számunkra a legfontosabbak. Az oldalon található Képzési Piactér lényege, hogy a képzést kereső diák meghatározhassa, hogy milyen szempontok szerint válogassa le a rendszer a kínált tanfolyamokat.