Gerzson
-3 °C
3 °C

Kuncze: Blöff az olimpia megrendezésének gondolata

2003.04.25. 14:45
Kuncze Gábor szerint blöff volt a 2012-es olimpia budapesti megrendezésének gondolata, és az erről való beszéd ma is blöff. Az SZDSZ elnöke szerint a megvalósíthatósági tanulmányból az olvasható ki, hogy Magyarország nem tud 2012-ig kellő módon felkészülni az olimpia megrendezésére, feltéve, hogy a jogot Európa és ezen belül Budapest kapja.
A szabad demokrata pártelnök szavai szerint a politikusok nem beszélnek őszintén ebben a kérdésben, "nem mondják el, hogy ez egy blöff, egy rossz ötlet, egy választási kampányfogás volt, aminek semmi köze a valósághoz".

Semmilyen realitása nincsen

"Egyszer valakinek ki kell mondania, hogy az erről való gondolkodást nyugodtan abba lehet hagyni, mert ennek semmilyen realitása nincsen" - tette hozzá Kuncze Gábor, és közölte, teljesen indokolatlan lenne Magyarországnak a következő tíz évben minden fejlesztésre rendelkezésre álló forrását az olimpia megrendezésére fordítani.

Az SZDSZ elnöke leszögezte, a 2012-es olimpia megrendezése meghaladja az ország teherbíró képességét, és egyoldalú fejlesztéseket eredményezne. "Ki kell mondani, hogy kárára lenne az országnak, ha egyáltalán sikerülne megkapni a rendezés jogát."