Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

A mezőgazdasági tárca 190 milliárd forinttal kap többet 2001-től

2000.09.02. 15:57
Torgyán József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter nyitotta meg szombaton a 73. Országos Mezőgazdasági, Élelmiszeripari Kiállítást és Vásárt (OMÉK). A BNV területére költözött kiállítás már az első pillanatoktól számos érdeklődőt vonzott. Torgyán bejelentette, hogy a következő két évre 190 milliárd forinttal kap többet minisztériuma mint idén.
Torgyán József
190 milliárddal több
Az idén millenniumi előjelzőt kapott az 1896 óta változó periodicitással és gyakorisággal megrendezett mezőgazdasági kiállítás. 35 ezer négyzetméteren 653 kiállító vesz részt, 52 országból. A kiállítás megnyitóján mondott beszédében Torgyán József hangoztatta, hogy ,,a vásáron nem lehet különbséget tenni a bemutatott magyar, illetve külföldi termékek között, ez is jelzi, hogy a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar rohamléptekkel zárkózik fel az európai uniós követelményekhez.

Torgyán József elmondta, hogy a pénteki kormányülésen sikerült közös platformot kialakítani az elkövetkezendő két év agrártámogatásának ügyében, így 2001-ben és 2002-ben a költségvetés a mezőgazdaság és vidékfejlesztés támogatására 190 milliárd forinttal juttat többet, mint idén. A költségvetési többletet van mire elkölteni - mondta a földművelésügyi miniszter a megnyitót követő sajtótájékoztatón. A minisztérium prioritásai a belvízelvezető-rendszer kiépítése, ártéri területek helyzetének rendezése, öntözőrendszerek kialakítása, erdősítés, gyümölcstelepítés.

A miniszter a megnyitó és sajtótájékoztató közötti időszakban megtekintette a kiállítást és nagyon elégedett volt a látottakkal. A miniszter szerint a kiállításra magas műszaki színvonal jellemző, példaként a baromfifélék etetőrendszerét említette.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!