Donát
-4 °C
2 °C

Eddig 325 millióért van jó kezekben az ország

2001.11.29. 18:07
Ígéretükhöz híven a szabad demokraták újra közzétették: az elmúlt héten mennyi közpénzt fordított az Orbán-kormány önmaga reklámozására. A múlt héten 137 alkalommal vetítették le a reklámfilmet több, mint 150 millió forintért, s az eddigi kampány összköltsége meghaladta a 325 millió forintot. Az Országimázs Központ által megrendelt hirdetések a Széchenyi Tervet reklámozzák azzal a befejező mondattal, hogy "Jó kezekben az ország, mert jövőjét azok alakítják, akik valóra váltják álmaikat".
A szabad demokraták egy korábbi sajtótájékoztatójukon megígérték, hetente közzéteszik, hogy az állampolgárok adóforintjaiból mennyit költ az Orbán-kormány önmaga reklámozására. Közlésüket arra alapozták, hogy november első napjaitól látható a kereskedelmi és közszolgálati adókon egy, a Széchenyi Tervet reklámozó hirdetés, melyben különféle vállalkozók arról beszélnek, milyen fejlesztéseikre kérnek támogatást.

A Fidesz választási kampányát többször is szervező Happy End Kft. által elkészített reklámfilm utolsó mondata ("Jó kezekben az ország, mert jövőjét azok alakítják, akik valóra váltják álmaikat") a szabad demokraták szerint egyértelműen a jelenleg hatalmon lévő erők kampányának részei, amit nem szabadna közpénzekből finanszírozni.

A szabad demokraták kiszámolták eddig: 325,196.800 forintot költött a kormány önmaga televíziós reklámozására. A legutóbbi héten a három televíziós csatornán leadott 137 hirdetés ára összesen 151.696.800.- Ft. volt.