Móric
14 °C
15 °C

Medgyessy kivizsgáltatja háza átalakítását

2002.05.30. 10:36
Megvizsgáltatja az Állami Számvevőszékkel háza biztonságossá alakítását Medgyessy Péter. A miniszterelnök a Nap Kelte csütörtöki adásában úgy nyilatkozott: a korrupció elleni fellépéshez koordinált fellépésre van szükség, ki kell vizsgálni a gyanús ügyeket és ahol szükséges rendőrségi vagy ügyészségi feljelentések születnek.
Medgyessy Péter miniszterelnök felkéri az Állami Számvevőszéket, hogy vizsgálja meg azt a beruházást, amelynek keretében házát biztonsági berendezésekkel szerelik fel és tegye közzé az erről szóló jelentést. A kormányfő a Magyar ATV Napkelte című csütörtöki műsorában tiszta és vállalható dolognak nevezte, hogy közbeszerzési eljárás nélkül történik meg a beruházás, mert - mint mondta - ezt a biztonság indokolja.

Emlékeztetett arra, nem az ő igénye volt a biztonsági berendezések felszerelése, hanem ez előírás. Medgyessy Péter más témáról szólva azt mondta: a korrupcióra vonatkozóan koordinált fellépésre van szükség, fel kell tárni azokat az ügyeket, amelyekben nem korrektül gazdálkodtak az adófizetők pénzével.

Ahol bűncselekmény történt, ott a számonkérés sem maradhat el, többek közt azért, mert ezt várják el az emberek - jelentette ki. Hozzátette, ha szükséges rendőrségi és ügyészségi feljelentések születnek majd, továbbá be kell zárni a jogszabályi kiskapukat, például a közbeszerzési törvényben.