Árpád
-2 °C
4 °C

Medgyessy kivizsgáltatja háza átalakítását

2002.05.30. 10:36
Megvizsgáltatja az Állami Számvevőszékkel háza biztonságossá alakítását Medgyessy Péter. A miniszterelnök a Nap Kelte csütörtöki adásában úgy nyilatkozott: a korrupció elleni fellépéshez koordinált fellépésre van szükség, ki kell vizsgálni a gyanús ügyeket és ahol szükséges rendőrségi vagy ügyészségi feljelentések születnek.
Medgyessy Péter miniszterelnök felkéri az Állami Számvevőszéket, hogy vizsgálja meg azt a beruházást, amelynek keretében házát biztonsági berendezésekkel szerelik fel és tegye közzé az erről szóló jelentést. A kormányfő a Magyar ATV Napkelte című csütörtöki műsorában tiszta és vállalható dolognak nevezte, hogy közbeszerzési eljárás nélkül történik meg a beruházás, mert - mint mondta - ezt a biztonság indokolja.

Emlékeztetett arra, nem az ő igénye volt a biztonsági berendezések felszerelése, hanem ez előírás. Medgyessy Péter más témáról szólva azt mondta: a korrupcióra vonatkozóan koordinált fellépésre van szükség, fel kell tárni azokat az ügyeket, amelyekben nem korrektül gazdálkodtak az adófizetők pénzével.

Ahol bűncselekmény történt, ott a számonkérés sem maradhat el, többek közt azért, mert ezt várják el az emberek - jelentette ki. Hozzátette, ha szükséges rendőrségi és ügyészségi feljelentések születnek majd, továbbá be kell zárni a jogszabályi kiskapukat, például a közbeszerzési törvényben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?