Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Egynél több pályázó az Operaház főigazgatói székére

2001.05.15. 17:30
Az Operaház május végén megüresedő főigazgatói helyére többen is jelentkeztek. A pályázatok beadási határideje tegnap járt le, eredményt június elején hirdet az intézmény felügyeletét ellátó Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma. A posztot eddig Szinetár Miklós töltötte be.
Több pályázat is érkezett a Magyar Állami Operaház főigazgatói posztjára - közölte az Indexszel a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma kedden. A státus azért üresedik meg, mert május 31-ével lejár Szinetár Miklós, az eddigi vezető mandátuma.

Az Indexet hétfőn a tárca illetékese még úgy tájékoztatta, hogy csupán egy jelölt adta be a pályázatát. Az illetékesről mára kiderült, hogy tegnap nem nyilatkozhatott volna lapunknak, ráadásul tévesen informálta az Indexet a beadott pályázatok számáról is.

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma kedden sajtóközleményben tudatta, hogy a főigazgatói pályázatot elbíráló döntésig - az érintettek beleegyezése nélkül - nem kívánja nyilvánosságra hozni a beérkezett pályázatok számát és a pályázók személyét, figyelemmel a személyiségi jogokra és a pártatlan, elfogulatlan elbírálás követelményére. Emellett cáfolták azt a korábbi értesülésünket, miszerint Káel Csaba, a miniszterelnöki útifilmek rendezője is jelentkezett volna Szinetár utódjának.

Az Index meg kívánta szólaltatni a rendezőt, ám megkeresésünkre, akárcsak korábban, most sem reagált. A pályázatok beadási határideje elvileg tegnap járt le, ám a tárca még a mai postával érkezett jelentkezéseket is elfogadja. Az új főigazgató személyét a közvélemény csak június elején ismerheti meg.