Árpád
-2 °C
3 °C

Orbán: Európa legkereszténydemokratább kormánya volt

2002.11.16. 13:42
Az exminiszterelnök első ízben tett látogatást a KDNP elnökségénél, amely két hete vette át ismét a párt vezetését. Orbán Viktor szerint Fidesz-frakción belül működő MKDSZ tagjaiból álló elnökség állhatatos, kitartó munkájának köszönhető, hogy visszaszerezték a pártot.
Orbán Viktor volt miniszterelnök a jobbközép erők összefogása melletti elkötelezettségét hangsúlyozta szombaton Budapesten a Kereszténydemokrata Néppárt országos elnökségének ülésén - a párt vendégeként - elmondott beszédében. A politikus sürgette, hogy a KDNP és a Fidesz 3-3 fős delegációja mielőbb üljön tárgyalóasztalhoz az együttműködés intézményes formáinak kidolgozása érdekében.

Európai összehasonlítás

Orbán Viktor arra kérte a KDNP-t, hogy jelöljön ki egy személyt, aki az ő legközelebbi munkatársa, adott esetben helyettese lesz az Európai Néppártban, ahol a volt kormányfő jelenleg alelnöki tisztet tölt be. Gratulált azoknak, akik állhatatos, kitartó munkájuk révén visszaszerezték pártjukat. Mint fogalmazott: a kereszténydemokrata politikusoknak köszönhetően kormánya 1998 és 2002 között európai összehasonlításban a "legkereszténydemokratább" döntéseket hozott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?