Móric
14 °C
17 °C

Orbán: Európa legkereszténydemokratább kormánya volt

2002.11.16. 13:42
Az exminiszterelnök első ízben tett látogatást a KDNP elnökségénél, amely két hete vette át ismét a párt vezetését. Orbán Viktor szerint Fidesz-frakción belül működő MKDSZ tagjaiból álló elnökség állhatatos, kitartó munkájának köszönhető, hogy visszaszerezték a pártot.
Orbán Viktor volt miniszterelnök a jobbközép erők összefogása melletti elkötelezettségét hangsúlyozta szombaton Budapesten a Kereszténydemokrata Néppárt országos elnökségének ülésén - a párt vendégeként - elmondott beszédében. A politikus sürgette, hogy a KDNP és a Fidesz 3-3 fős delegációja mielőbb üljön tárgyalóasztalhoz az együttműködés intézményes formáinak kidolgozása érdekében.

Európai összehasonlítás

Orbán Viktor arra kérte a KDNP-t, hogy jelöljön ki egy személyt, aki az ő legközelebbi munkatársa, adott esetben helyettese lesz az Európai Néppártban, ahol a volt kormányfő jelenleg alelnöki tisztet tölt be. Gratulált azoknak, akik állhatatos, kitartó munkájuk révén visszaszerezték pártjukat. Mint fogalmazott: a kereszténydemokrata politikusoknak köszönhetően kormánya 1998 és 2002 között európai összehasonlításban a "legkereszténydemokratább" döntéseket hozott.