Bernadett
0 °C
4 °C

Orbán szerint fordítottak, és van esély a végső győzelemre

2006.04.09. 23:47
A Fidesz hétfőn a Várban kezdi a második fordulós harcot, Orbán Viktor szerint van esély a győzelemre. Az MDF-fel már éjjel nem csak a második fordulós együttműködésről, de a közös kormányzásról is tárgyalnának.

"Ezelőtt 8-10 nappal minden közvélemény-kutató szerint vesztésre álltunk, ezt a hátrányt kellett ledolgozni" - mondta Orbán Viktor, miután köszönetet mondott a választóknak. Orbán szerint az utolsó tíz napban egy vesztesnek tűnő állást sikerült fordítani, és sikerült nyitva tartani esélyt a második fordulós győzelemre.

A Fidesz vezetője kiemelte: függőben maradt 109 mandátum sorsa. "Egy focimeccs 90 perces, még csak a 45. percen vagyunk túl" - hangsúlyozta Orbán. Értékelése szerint a győzelemhez 75 mandátumot kell megszerezniük. Ennyit szerzett a Fidesz a 2002-es második fordulóban is: akkor ez nem volt elég a győzelemhez, de most igen. "Aki változásra akar szavazni, annak azt mondom: esélyünk van, reális esélyünk a győzelemre, olyasmit kell végrehajtani, ami egyszer már sikerült" - mondta Orbán, aki szerint 2002-ben a győzelemhez csodát kellett volna tenni, most csak egy reális esélyt kell valóra váltani.

Kezdődik a mozgósítás és a harc

"Holnap 16 órára, a Várba, legyetek kedvesek, és gyertek el" - mondta Orbán a teendőkre áttérve, melyre azonnal hosszas "ott leszünk, ott leszünk" volt a válasz a szimpatizánsok részéről. "Onnan indul a második félidő, szerényen és halkan csak azt üzenjük riválisainknak, az nevet a végén, aki utoljára nevet. Üzenjük minden polgárnak, aki változást szeretne, aki nemzeti kormányt és nemzeti programot szeretne, hogy mi harcolni fogunk, értük, Magyarországért, a jövőért" - tette hozzá Orbán.

Tárgyalnának az MDF-fel

A Fidesz még ma éjjel telefonon megkezdi a tárgyalásokat az MDF-el, közölte Orbán. Részben a második fordulós együttműködés lehetőségeit keresnék a Fórummal, de a Fidesz javaslatot tesz egy közös bizottság felállítására is, amely a "második közös polgári kormányzást" készítené elő.