Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

Orbán is imádkozik a békéért

2003.02.04. 18:29
Orbán Viktor saját polgári körének bejelentése szerint a volt miniszterelnök is részt vesz a budapesti Szent István Bazilikában tartandó békeimádságon. A Szövetség a Nemzetért Polgári Kör más csoportok tagjait is gyertyás demonstrációra hívja ökumenikus szertartás idején a templomhoz. A volt kormányfő csütörtökön a Vigadóban is hívei elé lép, amikor a korábbi évekhez hasonlóan ismét országértékelő beszédet mond.
Polgári körös demonstrációt szervez a volt miniszterelnök csoportja.

Ökumenikus ima

A Szövetség a Nemzetért Polgári Kör a körök honlapján jelentette meg közleményét, amelyben felhívnak "minden békét szerető, jóakaratú honfitársat, a polgári körök tagjait", hogy vegyenek részt a Szent István Bazilikában rendezendő ökumenikus imádságon. Az iraki háború elleni közös demonstrációt, amelyen a történelmi egyházak püspökei is részt vesznek, hangosítással közvetítik a kint rekedtek számára is. A volt miniszterelnök polgári köre azt is bejelentette, hogy várhatóan maga Orbán Viktor is megjelenik az eseményen.

Békét, őszinteséget

Orbán egyébként csütörtökön este a korábbi évek miniszterelnöki értékeléseihez hasonlóan február első csütörtökére időzítve a Vigadóban elmondja helyzetáttekintő beszédét. Orbán minden bizonnyal ott is kitér a kormány az iraki válsággal kapcsolatos politikájára. Legutóbb a nyíregyházi Keresztény Női Polgári Kör szervezésében tartott megmozduláson beszélt a háborús helyzettel kapcsolatban. A volt miniszterelnök szerint a magyaroknak "a békére és az őszinteségre" van szüksége. Mint emlékezetes, Martonyi János, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke arra kérte a polgári körösöket, hogy ne a Vigadónál csoportosulva, hanem otthon a tévék előtt kövessék figyelemmel a volt miniszterelnök szavait.

El a kezekkel

Az elmúlt napokban egyébként számos polgári kör adott ki a kormány Irak-politikáját érintő kritikus hangvételű közleményt. A kiadványok többsége a taszári bázis miatt növekedő terrozmusveszélyra hívja fel a figyelmet. "Magyarország a kommunista ügynökök és Amerika hálójában! El a kezekkel Taszártól! Férjeinket, gyermekeinket, unokáinkat féltjük! - irták többek között a Magyar Nők Világfóruma, az "Asszonyok a nemzeti egységért" mozgalom közleményében.  • Eladnék
  • Hírek